Yksi einesruokabuumi selkeässä kasvussa: Suomalaiset haluavat nyt ”yksikätistä ruokaa”
Suomalaiset nappaavat ruokansa yhä useammin nopeasti mukana nautittavaksi. Take away -tyyppisten ruokien syömisessä on kuitenkin oma haasteensa.
Lisäkäsiä toivoville on tulossa helpotusta, kun einesruokia valmistavat yhtiöt tuovat markkinoille lisää ”yksikätisiä tuotteita”. Niiden tarkoitus on helpottaa esimerkiksi auton ajamista syödessä, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.
Saarioinen yrittää osaltaan helpottaa käsien lukumäärästä kärsivien ahdinkoa Eväs-sarjallaan. Viron tehtaalta Suomeen tuodaan esimerkiksi heti syötäviä wrappejä ja täytettyjä leipiä.
Ruoka halutaan syödä nyt esimerkiksi auton ratissa
”Yksikätisten ruokien” on tarkoitus vastata kasvavaan eines- ja välipalatyyppisten ruokien kulutukseen. Näitä välipaloja haukataan siirtyessä arjen tilanteista toiseen laukun tai auton ratin viedessä toisen käden ruokailupotentiaalin. Haasteensa tuotekehittelyyn tuo myös se ääneen lausuttu toive, etteivät välipalaeinekset saisi sotkea tai vaatia syöjältään puhtaita käsiä.
Toista kättään muuhun kuin syömiseen tarvitseva nälkäinen matkaaja tarttuukin kaupassa helposti wrappiin, piirakkaan, juotavaan jogurttiin tai patukkaan.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti