Yksi einesruokabuumi selkeässä kasvussa: Suomalaiset haluavat nyt ”yksikätistä ruokaa”

syöminen auton ratissa
Shutterstock

Suomalaiset nappaavat ruokansa yhä useammin nopeasti mukana nautittavaksi. Take away -tyyppisten ruokien syömisessä on kuitenkin oma haasteensa.

Lisäkäsiä toivoville on tulossa helpotusta, kun einesruokia valmistavat yhtiöt tuovat markkinoille lisää ”yksikätisiä tuotteita”. Niiden tarkoitus on helpottaa esimerkiksi auton ajamista syödessä, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.

Saarioinen yrittää osaltaan helpottaa käsien lukumäärästä kärsivien ahdinkoa Eväs-sarjallaan. Viron tehtaalta Suomeen tuodaan esimerkiksi heti syötäviä wrappejä ja täytettyjä leipiä.

Ruoka halutaan syödä nyt esimerkiksi auton ratissa

”Yksikätisten ruokien” on tarkoitus vastata kasvavaan eines- ja välipalatyyppisten ruokien kulutukseen. Näitä välipaloja haukataan siirtyessä arjen tilanteista toiseen laukun tai auton ratin viedessä toisen käden ruokailupotentiaalin. Haasteensa tuotekehittelyyn tuo myös se ääneen lausuttu toive, etteivät välipalaeinekset saisi sotkea tai vaatia syöjältään puhtaita käsiä.

Toista kättään muuhun kuin syömiseen tarvitseva nälkäinen matkaaja tarttuukin kaupassa helposti wrappiin, piirakkaan, juotavaan jogurttiin tai patukkaan. 

***

7:00

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja