Yksi einesruokabuumi selkeässä kasvussa: Suomalaiset haluavat nyt ”yksikätistä ruokaa”

syöminen auton ratissa
Shutterstock

Suomalaiset nappaavat ruokansa yhä useammin nopeasti mukana nautittavaksi. Take away -tyyppisten ruokien syömisessä on kuitenkin oma haasteensa.

Lisäkäsiä toivoville on tulossa helpotusta, kun einesruokia valmistavat yhtiöt tuovat markkinoille lisää ”yksikätisiä tuotteita”. Niiden tarkoitus on helpottaa esimerkiksi auton ajamista syödessä, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.

Saarioinen yrittää osaltaan helpottaa käsien lukumäärästä kärsivien ahdinkoa Eväs-sarjallaan. Viron tehtaalta Suomeen tuodaan esimerkiksi heti syötäviä wrappejä ja täytettyjä leipiä.

Ruoka halutaan syödä nyt esimerkiksi auton ratissa

”Yksikätisten ruokien” on tarkoitus vastata kasvavaan eines- ja välipalatyyppisten ruokien kulutukseen. Näitä välipaloja haukataan siirtyessä arjen tilanteista toiseen laukun tai auton ratin viedessä toisen käden ruokailupotentiaalin. Haasteensa tuotekehittelyyn tuo myös se ääneen lausuttu toive, etteivät välipalaeinekset saisi sotkea tai vaatia syöjältään puhtaita käsiä.

Toista kättään muuhun kuin syömiseen tarvitseva nälkäinen matkaaja tarttuukin kaupassa helposti wrappiin, piirakkaan, juotavaan jogurttiin tai patukkaan. 

***

Ötököistä herkkuruokaa 7:00

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.