Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yksi einesruokabuumi selkeässä kasvussa: Suomalaiset haluavat nyt ”yksikätistä ruokaa”

Shutterstock
Julkaistu 04.09.2017 07:06

Valpuri Haapala

Suomalaiset nappaavat ruokansa yhä useammin nopeasti mukana nautittavaksi. Take away -tyyppisten ruokien syömisessä on kuitenkin oma haasteensa.

Lisäkäsiä toivoville on tulossa helpotusta, kun einesruokia valmistavat yhtiöt tuovat markkinoille lisää ”yksikätisiä tuotteita”. Niiden tarkoitus on helpottaa esimerkiksi auton ajamista syödessä, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.

Saarioinen yrittää osaltaan helpottaa käsien lukumäärästä kärsivien ahdinkoa Eväs-sarjallaan. Viron tehtaalta Suomeen tuodaan esimerkiksi heti syötäviä wrappejä ja täytettyjä leipiä.

Ruoka halutaan syödä nyt esimerkiksi auton ratissa

”Yksikätisten ruokien” on tarkoitus vastata kasvavaan eines- ja välipalatyyppisten ruokien kulutukseen. Näitä välipaloja haukataan siirtyessä arjen tilanteista toiseen laukun tai auton ratin viedessä toisen käden ruokailupotentiaalin. Haasteensa tuotekehittelyyn tuo myös se ääneen lausuttu toive, etteivät välipalaeinekset saisi sotkea tai vaatia syöjältään puhtaita käsiä.

Toista kättään muuhun kuin syömiseen tarvitseva nälkäinen matkaaja tarttuukin kaupassa helposti wrappiin, piirakkaan, juotavaan jogurttiin tai patukkaan. 

***

7:00Ötököistä herkkuruokaa


Lisää aiheesta:

Suomessa täysin uusi ruokailmiö – siksi kaupoissa on nyt jopa pakastebuffet Japanilaisten kehittämä ruokainnovaatio sai Maikkarin uutisankkurit hihittämään: "Mulla on kuumemittarit omasta takaa"Hans Välimäki tekee nyt 80 euron kotiruokabokseja: "Ihmisten pitää edelleen syödä"Harri Syrjänen paljastaa tämän hetken ehdottoman kausiherkun: "Sopii salaatteihin ja jälkiruokiin"AL: Perinteinen lihafirma yllättää: Suomalaiskauppoihin tulossa ötökkänakkeja ja -pastaa jo joulukuussaKäppäilyruoka ja jatkuva puputtaminen – nämä ovat nykyajan suurimpia ruoka-ilmiöitä
VälipalatPikaruokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Välipalat
  • 06.11.201707:11
    Terveys

    10 terveellisenä pidettyä välipalaa, jotka eivät olekaan terveellisiä

  • 20.10.201717:30
    Juomat

    Venäläisen Bogdanin takuuvarmat vinkit: Näin suomalainenkin voi välttää krapulan!