Yksi ainesosa, joka tekee pastasta, salaatista tai leivästä hetkessä parempaa
Paahdetut paprikat ovat täydellinen lisuke erilaisille salaateille, leiville ja pastoille.
Paprikoista syntyy paahtamalla täydellisen makea ja mausteinen lisuke, jonka voit säilöä öljyssä jääkaapissa. Näin paahdat paprikan:
1. Pese paprikat ja laita leivinpaperin päälle pellille. Paahda 220-asteisessa uunissa yhteensä noin 30 minuuttia. Käännä paprikoita puolessa välissä.
2. Laita paprikat tiiviillä kannella peitettyyn astiaan. Kun paprikat höyryävät kulhossa, niiden kuoret saa irrotettua helpommin.
3. Kun paprikat ovat jäähtyneet poista niiden mustunut kuori veitsellä tai varovasti sormin. Leikkaa tai vedä paprikan kanta ja poista siemenet.
4. Peitä paprikat öljyllä ja lisää valkosipulinpaloja ja halutessasi yrttejä.
5. Paahdetut paprikat säilyvät jääkaapissa öljyssä jopa 2 viikkoa.
Lähde: Popsugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa