Tästä ei kana enää parane – mehevä ja huippuherkullinen lopputulos vain 20 minuutissa

kana kanaa sitruunakana pippuri-sitruunakana kanafile rintafile
Sitruunainen voi-pippurikana vie kielen mennessään. Shutterstock

Mehevän kana-aterian valmistaa hetkessä, eikä kaupasta tarvita muuta kuin muutama yksinkertaisen raaka-aine!

Sitruunainen voi-pippurikana hurmaa maullaan ja yksinkertaisuudellaan. Voi ja lyhyt uunikypsennys tekevät kanasta harvinaisen mehukasta.

Resepti on osoitus siitä, että sama ruokalaji voi olla yhtä aikaa sekä arjen pelastus että kohokohta. Tätä kanareseptiä on yksinkertaisesti pakko kokeilla!

Sitruunainen voi-pippurikana

2 suurehkoa kananrintaa
1,5 rkl voita
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria myllystä

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Asettele kanan rintafileet pieneen uunivuokaan, voitele ne voilla ja ripottele päälle yhden sitruunan kuori. Mausta runsaalla suolalla ja pippurilla.

Vinkki: Voit leikata kuorettomasta sitruunasta viipaleita vuoan pohjalle, sillä paistettu sitruuna on herkullista. Sitruunanviipaleet voi säästää myös koristeeksi valmiiden annoksien päälle.

Paista kanaa uunissa 20 minuuttia. Voitele fileet vielä uudestaan. Anna niiden vetäytyä ennen tarjoilemista noin 15 minuuttia. Keitä kanan kylkeen esimerkiksi uusia perunoita. Nauti! 

Lähde: Pop Sugar

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja