Tästä ei kana enää parane – mehevä ja huippuherkullinen lopputulos vain 20 minuutissa
Mehevän kana-aterian valmistaa hetkessä, eikä kaupasta tarvita muuta kuin muutama yksinkertaisen raaka-aine!
Sitruunainen voi-pippurikana hurmaa maullaan ja yksinkertaisuudellaan. Voi ja lyhyt uunikypsennys tekevät kanasta harvinaisen mehukasta.
Resepti on osoitus siitä, että sama ruokalaji voi olla yhtä aikaa sekä arjen pelastus että kohokohta. Tätä kanareseptiä on yksinkertaisesti pakko kokeilla!
Sitruunainen voi-pippurikana
2 suurehkoa kananrintaa
1,5 rkl voita
1 sitruuna
suolaa
mustapippuria myllystä
Lämmitä uuni 225 asteeseen. Asettele kanan rintafileet pieneen uunivuokaan, voitele ne voilla ja ripottele päälle yhden sitruunan kuori. Mausta runsaalla suolalla ja pippurilla.
Vinkki: Voit leikata kuorettomasta sitruunasta viipaleita vuoan pohjalle, sillä paistettu sitruuna on herkullista. Sitruunanviipaleet voi säästää myös koristeeksi valmiiden annoksien päälle.
Paista kanaa uunissa 20 minuuttia. Voitele fileet vielä uudestaan. Anna niiden vetäytyä ennen tarjoilemista noin 15 minuuttia. Keitä kanan kylkeen esimerkiksi uusia perunoita. Nauti!
Lähde: Pop Sugar
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti