Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vain vähän kaloreita ja oikea terveyspommi – tästä edullisesta raaka-aineesta syntyy mielettömän hyvä lisukeruoka!

Tässä lisukkeessa yhdistyvät suolainen, makea ja rapea.
Tässä lisukkeessa yhdistyvät suolainen, makea ja rapea.Shutterstock
Julkaistu 11.11.2017 09:30

Petra Sundell

petra.sundell@mtv.fi

Ruusukaalin satokausi on vielä menossa, sillä se jatkuu elokuusta jopa tammikuulle saakka. Kaikkien mieleen terveellinen vihreä herkku ei ole, mutta ainakin pekonin kanssa siitä saa mielettömän hyvän lisukkeen.

Ravintorikas ruusukaali on oikea terveusherkku! Kilokaloreita siinä on yhtä paljon (tai pikemminkin vähän) kuin kukkakaalissa, ja muihin kaaleihin verrattuna ruusukaali sisältää paljon kuitua. Se onkin hyvä apu esimerkiksi kolesterolin alentamisessa sekä suolistosairauksien ehkäisyssä.

Myös vitamiineja pienet pyöreät kaalit ovat pullollaan: eniten siitä löytyy C-, K-, A- ja B9-vitamiinia. Ruusukaalissa on myös paljon flavonoideja, jotka auttavat suojaamaan elimistöä.

Ravintorikas herkku kypsyy kattilassa tai pannulla nopeasti, ja sopii hyvin kasvisruokiin sekä paistien ja lammasruokien lisukkeeksi.

Ruusukaali on kuitenkin aika monien inhokkiruoka. Maku ei ehkä sellaisenaan kaikkia vakuuta, mutta tällä reseptillä ruusukaalit katoavat lautaselta taatusti. The Daily Meal-sivustolla kehutaan, että "suolainen, makea ja kirpakka pekonin ja vaahterasiirapin yhdistelmä voi saada aikaan melkein euforian".

Tarjoa paahdetut ruusukaalit pääruoan, kuten paistin lisukkeena, tai nauti sellaisenaan.

Paahdetut ruusukaalit pekonin kera

3 siivua pekonia (mieluiten paksuja)
Reilu 500 grammaa ruusukaaleja
3 ruokalusikallista vaahterasiirappia
​​​​​​​Suolaa ja mustapippuria

Valmistus:

Paista pekonia suurella pannulla keskilämmöllä, kunnes ne ovat rapeita ja saaneet väriä pintaansa. Käännä pekonit kerran paistamisen aikana. Nosta pekonit paistinlastalla talouspaperin palasten päälle kuivumaan ja jäähtymään. Kaada pannulle jäänyt rasva pieneen astiaan sivuun.

Jos ruusukaalit ovat suuria, leikkaa ne kahtia. Kiehauta kattilallinen suolattua vettä ja lisää kiehuvaan veteen ruusukaalit. Keitä kaaleja noin kolmen minuutin ajan tai kunnes ne ovat saaneet vaaleamman vihreän värin pintaansa. Kaada vesi pois ja huuhdo ruusukaalit kylmän veden alla. Painele kevyesti talouspaperin avulla kaalit kuiviksi.

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita astiassa pekonin rasva ja ruusukaalit, ja levitä ne leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Paista ruusukaaleja välillä käännellen uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes ne alkavat muuttua hiukan ruskehtaviksi. Valele sen jälkeen ruusukaalit vaahterasiirapilla. Sekoita, jotta siirappi levittyy kaalien päälle tasaisesti.

Jatka ruusukaalien paistamista uunissa vielä noin 5 minuutin ajan tai kunnes siirappi on muuttunut kuorrutukseksi ruusukaalien päälle. Kääntele ruusukaaleja paiston aikana vielä kerran tai kaksi.

Mausta uunista otetut ruusukaalit suolalla ja pippurilla. Nosta ruusukaalit tarjoiluastiaan, ja leikkaa pekoni karkeasti ruusukaalien päälle. Tarjoile ja nauti!

Lähde: The Daily Meal

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Kristinan vinkki nostaa paistetut perunat aivan uudelle tasolle: "Pannu uuniin ja taikoja tapahtuu"Oletko ikinä tehnyt perunamuusia näin? Kristinan ohje saa kuolan valumaan: "Ylitsevuotavasti sulaa juustoa ja rapeaa pekonia"Uusi tapa valmistaa uusia perunoita – nämä pomminvarmat potut sulavat suuhun: "Naurettavan herkullisia""Pohjolan appelsiini" on unohdettu vitamiinipommi – tästä raaka-aineesta valmistuvat terveelliset sipsit!Joulupöydän yllättäjä syntyy edullisesta ainesosasta: "Kaikki kyselevät aina tämän reseptin perään"
PekoniRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pekoni
  • 31.3.07:41
    Ruoka

    "Yksi yleisimmistä virheistä" – ethän tee näin, kun paistat pekonia?

  • 01.09.202417:25
    Ruoka

    Harri Syrjänen lisää pekoniin yhden ainesosan – lyömätön lopputulos!

  • 01.01.202417:32
    Ruoka

    Testasimme "miljardöörin pekonin" – Snoop Doggin ohje pekonin valmistukseen yllättää

  • 13.11.202312:57
    Ruoka

    Näin pekonipaketille kannattaa aina tehdä

  • 29.07.202210:46
    Ruoka

    Yhdysvalloissa on tarjolla pekoninystävän unelmapesti – huimaava tuntipalkka