Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ykkössangria - helppo ja herkullinen kesäjuoma

Julkaistu 20.05.2018 19:18

Kesäpäivän herkullinen sangria syntyy sekoittamalla kaikkia osasia yksi ja siirtymällä nauttimaan juoma aurinkoon. ¡Salud!

Vietin viime viikon Madridissa. Tapasten ja jamónin kiilto silmissä olin unohtanut yhden tärkeän osasen espanjalaisesta kulinarismista, sangrian. Sitä oli tarjolla kaikkialla. Osalla hanasta tulevana valmiina juomana, osalla itse sekoitettuna. Hanaversiokin maistui yllättävän hyvältä, mutta luonne toki puuttui.

Lämmin kesäviikonloppu tarjosi oivat puitteet palata mielessä Madridin tapasbaareihin ja sekoitella kannuun oma hedelmäinen punaviinijuoma. Virallisesti, EU:n määräyksestä 2014, Espanjan ja Portugalin ulkopuolella valmistettua sangriaa ei saa sangriaksi sanoa, mutta kapinoidaan kieltoa tämän tekstin ajan.

Sangriasta tuli niin herkullinen, että on syytä välittää sen ilosanomaa teillekin. Perinteisimpään versioon ei ymmärtääkseni tule kuin punaviiniä, sokeria, tuoremehua ja hedelmiä. Brandy kuitenkin tuo mukaan syvyyttä ja mausteisuutta, jota saa aikaiseksi myös erilaisilla likööreillä. Pidetään kuitenkin jonkinlainen tolkku mukana. Lantrasin kokonaisuutta hiukan kivennäisvedellä. En halunnut käyttää makeuttajana sokeria, vaan korvasin sen Spritella. Mittasuhteita kannattaa säätää oman maun mukaan.

YKSI KAIKKEA. Reseptin määrät on helppo muistaa ykkösten avulla, mutta kannattaa luottaa omaan makuaistiin. Etenkin viinivalinta muuttaa sävyä paljonkin ja maistelu välissä kannattaa. Kovin tuhtia ja tanniinista pihviviiniä ei kannata käyttää kuten ei myöskään kovin kallista. Keskitäyteläinen, espanjalainen punkku kympin tietämissä on hyvä lähtökohta. Kunhan se on maultaan sellaista, jota voisit kuvitella muutenkin juovasi eli kaikkein halvinkaan on tuskin hyvästä. Pahasta viinistä et saa hyvää sangriaa. Juoman kanssa ei myös pidä hoppuilla. Anna sen maustua jääkaapissa tunti tai kauemmin, jotta hedelmät ehtivät antaa mukaan oman sävynsä.

VINKKI! Sangria on muuten loistava boolinkorvike kesäjuhlissa.

PS. Testaa myös thai-basilikalla maustettu valkoinen sangria!

YKKÖSSANGRIA
1 plo keskitäyteläistä punaviiniä
1 dl brandya
1 dl appelsiinimehua
1 dl kivennäisvettä
1 dl Spritea tms.
1 luomuappelsiini, siivutettuna
1 luomusitruuna, siivutettuna
1 luomulime, siivutettuna
1 omena, lohkoina

Sekoita ainekset kivennäisvettä lukuunottamatta kulhossa tai kannussa. Laita jääkaappiin maustumaan tunniksi tai pitemmäksi aikaa. Lisää kivennäisvesi. Maista ja säädä maku mieleiseksi. Tarjoile jäiden kera.

Lisää aiheesta:

Moni pilaa suositun alkoholijuoman hölmöllä ratkaisulla: "On yleinen harhaluulo, että…"Cocktail-viikko osa 1 – 5 ohjettaRavintola-arvostelu: Tiiliholvi, Tampere ja Torres-viinintekijäillallinenRavintola-arvostelu: Farang, Helsinki feat. Miguel Torres ChileRavintola-arvostelu: Ask, Helsinki3 cocktailia pikkujouluihin
juomasangriareseptijuomasekoitusespanjalainenpunaviini

Tuoreimmat aiheesta

juoma
  • 20.12.201907:07
    joulu

    Jouluisen juhlava The New York Sour Cocktail

  • 25.10.201910:14
    cocktail

    Limoncellolla maustettu glögi

  • 02.10.201910:19
    drinkki

    Cocktail-viikko osa 1 – 5 ohjetta

  • 01.12.201622:00
    cocktail

    3 cocktailia pikkujouluihin

  • 20.07.201412:31
    drinkki

    Valkoviinisangria inkiväärillä raikastettuna