Yhdistä suolaista ja makeaa – kokeile tätä pekoniherkkua!

pekoni (2)
Shutterstock

Herkulliset, karamellisoidut pekonisuikaleet kruunaavat naposteluhetken tai aamiaisen ja sopivat hyvin vaikkapa alkupalaksi.

Food Wishes näyttää, kuinka valmistat herkulliset pekoniviipaleet karamellisoimalla ne.

Aseta ensin pekonisuikaleet vieri viereen ritilän päälle. Aseta ritilä uunipellin päälle 175-asteiseen uuniin.

Suikaleiden ollessa uunissa tee kulhossa seos fariinisokeria, riisietikkaa, vaahterasiirappia ja ripaus mustapippuria. Sekoita.

Käännä pekonisuikaleet niiden oltua 10 minuuttia uunissa ja laita takaisin uuniin viideksi minuutiksi. Sivele sitten pekonien pinnalle – kummallekin puolelle – valmistamaasi sokeriseosta ja laita takaisin uuniin. Tee näin aina viiden minuutin välein ja jatka noin 35 minuutin ajan tai niin kauan, kunnes suikaleet ovat rapeita.

Katso ohjeet videolta:

Jos video ei näy mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja