Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Yhdessä pizzassa jopa 15 juustoviipaletta: "Melkein viikon käyttömäärä"

11:22Tuunaa pizzasta astetta terveellisempiPizza terveellistä vai epäterveellistä? Näin airfryerissa voi valmistaa terveellisemmän pizzan.
Julkaistu 17.01.2025 17:32
Toimittajan kuva
Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Pizza muuttuu nopeasti epäterveelliseksi, jos se ui juustossa, muistuttaa ravitsemusterapeutti Hanna Partanen.

Huomenta Suomessa nähtiin torstaina, miten pizzaa voi valmistaa astetta terveellisemmin airfryerilla. Kokki ja yrittäjä Joseph Youssef vinkkasi, että pizzapohjaan voi lisätä esimerkiksi hieman kauraleseitä. Täytteeksi laitettavaan jauhelihakastikkeeseen on myös helppo ujuttaa kasviksia.

Samalla kuultiin myös ravitsemusterapeutti Hanna Partasen näkemyksiä pizzan terveellisyydestä. Partanen muistutti, että muutamat valinnat tekevät pizzasta helposti kaloripommin.

– Jos energiapitoisuutta ajatellan, niin juuston määrää ja laatua kannattaa miettiä. Sitten makkarat, kuten chorizot ja pepperonit ovat aika rasvaisia.

Lue myös: Näin pizzasta tulee paljon parempaa kotiuunissa – ylivoimainen peltikikka!

Juuston määrä voi olla huima

Kotioloissa pizzasta saa siis tehtyä helposti terveellisemmän, mutta ravintolatuotteissa tilanne voi olla toinen. Pizzoissa saattaa olla suorastaan järkyttävä määrä juustoa. 

– Jos pizzeriassa käy, niin yhdessä pizzassa saattaa olla 12–15 viipaletta juustoa. Eli siinä on melkein viikon käyttömäärä.

Partanen on myös huomannut selkeän muutoksen, mitä tulee pizzojen kokoon. Kun 1980- ja 1990-luvuilla kotona tehtiin peltipizzaa, yksi pizza jaettiin pääsääntöisesti koko perheen kesken. Nykyään pellillä saatetaan paistaa yksi pizza kerrallaan niin, että jokainen saa oman pizzansa. 

– Airfryerissa annoskoko pysyy kohtuullisena.

Katso videolta lisää pizzavinkkejä!

Lue myös: Onko pizza oikeasti epäterveellistä? Hanna Partanen vastaa

Lisää aiheesta:

Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto MikkolaOnko pizza oikeasti epäterveellistä? Hanna Partanen vastaaSuomalaiset sujauttavat pizzaansa ainesosan, jota siihen ei kannattaisi laittaa: "Tärkeintä on välttää…"Jos haluat täydellistä pizzaa ja rapsakan pohjaan, älä koskaan tee näin täytteilleSuomalaisten lihottava virhe – Hanna Partanen kertoo, milloin pizzaa ei kannattaisi missään nimessä syödä: "Raaka fakta näyttää olevan se..."Tajusitko tätä pizzassasi olevasta juustosta? Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen nostaa esiin tärkeän pointin
PizzaRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 26.9.07:45
    Ruoka

    Pizzaperjantain vinkki: Säästät rahaa helposti!

  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta