Yhden tavallisen pizzapalan rasvaisuus järkyttää: Voi sisältää hurjan määrän kilokaloreja

pizza
Yksittäinen pizzapala voi sisältää järkyttävän määrän kilokaloreita. Shutterstock

Tiesitkö, että yksittäisessä palassa pizzaa voi olla energiaa niin paljon, että se täyttää jopa kolmanneksen päivittäisestä energiantarpeestasi?

Tänä päivänä kilokaloreista puhutaan niin paljon, ettei kenellekään tule yllätyksenä, ettei esimerkiksi pizzaa kannattaisi ahmia päivittäin sen rasvaisuuden vuoksi. Yksittäisen pizzapalan sisältämä kalorimäärä saattaa kuitenkin yllättää.

New Yorkissa ravintoloiden ei tarvitse pitää tarjoilemiensa ruokien sisältämiä kalorimääriä kaikkien nähtävillä. Amerikkalainen The Daily Meal -sivusto teki tämän vuoksi visiitin New Yorkissa sijaitsevaan Sbarro-pizzeriaan ja yllättyi kuullessaan totuuden pizzojen kaloripitoisuudesta.

Yksittäisessä pizzapalassa jopa 480 kilokaloria

Tavanomaisia, juustoisia pizzapaloja myyvästä Sbarro-pizzeriasta kerrottiin kyselijöille, että tavallinen pizzapala sisältää peräti 410 kilokaloria. Rasvaa pizzapalassa on 14 grammaa.

Samassa ravintolassa pala pepperonipizzaa sisälsi rasvaa huikeat 20 grammaa. Kilokaloreita suositussa pepperonipizzassa on huikeat 480. Liki 500 kilokalorin pizzapala täyttää kaikessa rasvaisuudessaan jopa kolmanneksen yhden ihmisen päivittäisestä energiantarpeesta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja