Yhdellä makeisella huippusuosio tax freessä – ostatko sinäkin joka kerta?

laku
Shutterstock

Laku maistuu pohjoismaalaisille tax free -asiakkaille. 

Englannin lakritsi on eniten myydyin makeinen tax free -myynnissä niin suomalaisten, ruotsalaisten, norjalaisten kuin tanskalaistenkin keskuudessa. Tämä selviää Thomas Cook Airlines Scandinavian suosituimpien tax free -tuotteiden top-listalta. Tiedot koottiin toukokuusta 2015 toukokuuhun 2016 asti. 

Pohjoismaalaisten ostostavat poikkeavat jonkin verran toisistaan, mutta samoja suosikkeja löytyy eniten suomalaisilta ja ruotsalaisilta.

Pohjoismaalaisten ykkössuosikki makeisissa on Englannin lakritsi, joka on eniten ostettu makeinen kaikissa neljässä Pohjoismaassa. Suomalaisten kakkossuosikkina on Toblerone Gold, kun taas tanskalaiset suosivat toiseksi eniten lakritsipiippuja. Ruotsalaiset ostavat mielellään lasten makeissekoituslaatikoita ja norjalaiset pähkinäsuklaarakeita.

– Suomalaisten makeissuosikeissa on tapahtunut selvä muutos aikaisemmilta vuosilta. Lakritsipiiput ovat olleet suomalaisten suosikkeja useamman vuoden ajan, ja nyt ne eivät ole top 3 -listalla. Toblerone on pysynyt suosikkilistalla vuosi vuoden jälkeen, sanoo Tjäreborgin tiedotuspäällikkö Arja Pucilowski.

– Tax free -tuotteiden ostaminen on nykyään melkein yhtä tärkeää kuin passin voimassaolon tarkistaminen ennen matkalle lähtöä. Moni haluaa lomamatkallaan hemmotella itseään pienellä ekstralla.

Top 3 -lista makeiset

Suomi

 1. Taveners Englannin lakritsi
 2. Toblerone Gold
 3. Lasten makeissekoitus

Ruotsi

 1. Taveners Englannin lakritsi
 2. Candy Box
 3. Pittjes Peanuts

Tanska

 1. Taveners Englannin lakritsi
 2. Skippers Pipes lakritsipiiput
 3. Bassett’s viinikumit

Norja

 1. Taveners Englannin lakritsi
 2. Toffifee
 3. M&M pähkinäsuklaarakeet

Lähde: Tjäreborg


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja