Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Wieniläinen perunasalaatti - parasta schnitzelin kylkeen

Julkaistu 04.09.2017 20:45

Törmäsin Wienin-reissulla varsin erikoiseen paikalliseen perunasalaattiin, jota tarjoiltiin aina Wiener Schnitzelin kylkeen.

Salaatti oli joka kerta omaan makuun aivan liian kostea ja perunat keitetty yli. Perunasiivut uivat etikkaisessa liemessä. Ei hyvä, mutta idea kuivemmasta versiosta tuntui kiinnostavalta. Testasin ja tuli heti ekalla kerralla parempaa kuin yksikään Wienissä maistamistani salaateista.

Salaatti on hitusen tekopyhä nimike 90 %:sesti perunaan pohjautuvalle lisukkeelle. Jos haluaa, voi päälle ripotella salaatti-salaattia, vuonankaalia, kirsikkatomaattia tms. Mutta tällä koostumuksella siitä tuli mainio. Kuvasta unohtui päälle ripotellut ruohosipulit. Tämä toimii tietty monen muunkin kuin schnitzelin kanssa. Tarjoillaan haaleana tai huoneenlämpöisenä. Miksei vähän viileänäkin.

VINKKI! Katso aito schnitzel-resepti.

Wieniläinen perunasalaatti
600 g kiinteitä perunoita
1 punasipuli, hienonnettuna
3 rkl valkoviinietikkaa
6 rkl kasviöljyä, esim. auringonkukka
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia, hienonnettuna

OHJE: Keitä perunat kuorineen al dente -kypsyyteen. Kuori perunat kuumina. Siivuta 5-10 mm siivuiksi. Lisää perunoiden sekaan sipulisilppu. Sekoita keskenään etikka, öljy, suola ja pippuri. Sekoita perunoiden sekaan. Anna maustua tovi. Ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoile haaleana tai huoneenlämpöisenä. Toimii hiukan viileänäkin.

Lisää aiheesta:

Filet-OMG-Fish -kalaburgeriSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Kalatacot habanero-salsallaSalmorejo - paksu, viileä tomaattikeitto AndalusiastaHelpot kalatortillat chipotle-kermallaGambas al Pil Pil - säpäkkä katkarapu-tapas
reseptiperunasalaattiwieniläinenlisukekasvislisukeperuna

Tuoreimmat aiheesta

resepti
  • 17.12.201910:53
    äyriäiset

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    lammasresepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka

  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle