Wieniläinen perunasalaatti - parasta schnitzelin kylkeen

Törmäsin Wienin-reissulla varsin erikoiseen paikalliseen perunasalaattiin, jota tarjoiltiin aina Wiener Schnitzelin kylkeen.

Salaatti oli joka kerta omaan makuun aivan liian kostea ja perunat keitetty yli. Perunasiivut uivat etikkaisessa liemessä. Ei hyvä, mutta idea kuivemmasta versiosta tuntui kiinnostavalta. Testasin ja tuli heti ekalla kerralla parempaa kuin yksikään Wienissä maistamistani salaateista.

Salaatti on hitusen tekopyhä nimike 90 %:sesti perunaan pohjautuvalle lisukkeelle. Jos haluaa, voi päälle ripotella salaatti-salaattia, vuonankaalia, kirsikkatomaattia tms. Mutta tällä koostumuksella siitä tuli mainio. Kuvasta unohtui päälle ripotellut ruohosipulit. Tämä toimii tietty monen muunkin kuin schnitzelin kanssa. Tarjoillaan haaleana tai huoneenlämpöisenä. Miksei vähän viileänäkin.

VINKKI! Katso aito schnitzel-resepti.

Wieniläinen perunasalaatti
600 g kiinteitä perunoita
1 punasipuli, hienonnettuna
3 rkl valkoviinietikkaa
6 rkl kasviöljyä, esim. auringonkukka
suolaa
mustapippuria
ruohosipulia, hienonnettuna

OHJE: Keitä perunat kuorineen al dente -kypsyyteen. Kuori perunat kuumina. Siivuta 5-10 mm siivuiksi. Lisää perunoiden sekaan sipulisilppu. Sekoita keskenään etikka, öljy, suola ja pippuri. Sekoita perunoiden sekaan. Anna maustua tovi. Ripottele pinnalle ruohosipulia. Tarjoile haaleana tai huoneenlämpöisenä. Toimii hiukan viileänäkin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat