Vuoden Ravintola -titteli karkasi tänä vuonna Helsingistä.
Suomen Gastronomien Seura ry on valinnut lahtelaisen ravintola Roux'in Vuoden ravintolaksi 2016. Edellisen kerran titteli karkasi Helsingin ulkopuolelle vuonna 2011, kun Vuoden Ravintolaksi nimitettiin tamperelainen Ravintola C.
Arvostetun Vuoden Ravintola -tunnustuksen saavuttaakseen ravintolan tulee tarjota hyvää ja omaleimaista ruokaa sekä erinomaista palvelua, jolla asiakas tuntee itsensä arvostetuksi. Sillä on myös hyvä hinta-laatusuhde ja sen toiminta on pitkäjänteistä, tasalaatuista ja varmaa.
– Valitseminen on vuosi vuodelta vaikeampaa, kun meillä on tietyt kriteerit. Tällä kertaa halusimme palkita klassikkoravintolan. Monta vuotta titteli on mennyt Helsinkiin uuden aallon ravintoloille, mutta nyt halusimme nostaa esiin klassisempaa valintaa, perustelee Suomen Gastronomien seuran puheenjohtaja Tiina Lähteenoja-Niemelä valintaa Makuja.fi:lle.




