Mainos
Mainos

Vuoden ravintola on turkulainen Kaskis – "kaikki lähtee raaka-aineista"

Suomen Gastronomien Seura on valinnut vuoden ravintolaksi turkulaisen ravintola Kaskiksen. Keittiömestari Erik Mansikka korostaa Huomenta Suomen haastattelussa puhtaiden raaka-aineiden merkitystä ja toteaa, että Michelin-tähti tulee, jos on tullakseen.

Turkulainen ravintola Kaskis on saanut Suomen Gastronomien Seuralta arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen. 

Seuran puheenjohtaja Kim Palhus kertoi Huomenta Suomen keskiviikon lähetyksessä, että Kaskis on vaikuttanut paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruokalistoissa on huomioitu suomalaisen ruokakulttuurin sesongit. Hän kiittelee myös ravintolan keittiöosaamista, salityöskentelyä ja rentoa ilmapiiriä. 

Ravintola Kaskiksen tarina alkoi neljä vuotta sitten, kun Erik Mansikka, Topi Pekkanen ja Simo Raisio perustivat sen Kaskenahteen kalaravintolan paikalle.

Arvostettu Vuoden ravintola -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Palkinnosta kilpaili tänä vuonna Palhusin mukaan 15 huippuravintolaa.

Aiemmin palkittuja ravintoloita ovat olleet muun muassa Ravintola Muru, Panimoravintola Herman sekä Chez Dominique.

Kuuntele yllä olevalta videolta, mikä on Kaskiksen keittiömestari ja ravintoloitsija Erik Mansikalla ruoanlaiton filosofia. Entä mikä on useina iltoina täyteen varatun Kaskiksen menestysreseptin salaisuus?

Osittainen lähde: Wolfcom

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja