Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vuoden ravintola on turkulainen Kaskis – "kaikki lähtee raaka-aineista"

7:26Vuoden ravintola löytyy Turusta
Julkaistu 07.02.2018 11:32
Toimittajan kuva

Outi Jaatinen

outi.jaatinen@mtv.fi

Suomen Gastronomien Seura on valinnut vuoden ravintolaksi turkulaisen ravintola Kaskiksen. Keittiömestari Erik Mansikka korostaa Huomenta Suomen haastattelussa puhtaiden raaka-aineiden merkitystä ja toteaa, että Michelin-tähti tulee, jos on tullakseen.

Turkulainen ravintola Kaskis on saanut Suomen Gastronomien Seuralta arvostetun Vuoden ravintola -tunnustuksen. 

Seuran puheenjohtaja Kim Palhus kertoi Huomenta Suomen keskiviikon lähetyksessä, että Kaskis on vaikuttanut paikalliseen ruokakulttuuriin ja ruokalistoissa on huomioitu suomalaisen ruokakulttuurin sesongit. Hän kiittelee myös ravintolan keittiöosaamista, salityöskentelyä ja rentoa ilmapiiriä. 

Ravintola Kaskiksen tarina alkoi neljä vuotta sitten, kun Erik Mansikka, Topi Pekkanen ja Simo Raisio perustivat sen Kaskenahteen kalaravintolan paikalle.

Arvostettu Vuoden ravintola -palkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1985. Palkinnosta kilpaili tänä vuonna Palhusin mukaan 15 huippuravintolaa.

Aiemmin palkittuja ravintoloita ovat olleet muun muassa Ravintola Muru, Panimoravintola Herman sekä Chez Dominique.

Kuuntele yllä olevalta videolta, mikä on Kaskiksen keittiömestari ja ravintoloitsija Erik Mansikalla ruoanlaiton filosofia. Entä mikä on useina iltoina täyteen varatun Kaskiksen menestysreseptin salaisuus?

Osittainen lähde: Wolfcom

Lisää aiheesta:

Tässä ovat Suomen Michelin-ravintolat 2022: Ensimmäinen tähtiravintola Helsingin ulkopuolelle!Suomeen uusi Michelin-ravintola läskisoosilla ja kanaviillokilla – ravintoloitsija: "Haluamme tuoda suomalaisen ruokakulttuurin maailman tietoisuuteen"Helsinkiläinen Finnjävel Salonki -ravintola sai Michelin-tähdenHimotun tittelin pokannut suomalaisravintola yllätysvoitosta: "Jokainen raaka-aine pitää arvostaa erittäin korkealle"KL: Kärkipaikka vaihtui ensi kertaa vuosiin: Tässä on Suomen paras ravintola Vuoden Ravintolaksi 2016 valittiin todellinen yllättäjä – titteli karkasi Helsingistä voittoputken jälkeen
Huomenta SuomiRavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • 14:44
    Työnhaku

    Asiantuntijat varoittavat: Älä sorru tähän laiskaan sudenkuoppaan työhakemuksen kanssa

  • Eilen08:32
    Riippuvuudet

    Päihdelääkäri huumeriippuvaisten hoidosta: "Meiltä ammattilaisilta puuttuu aika paljon osaamista"

  • Eilen06:42
    Huumeet

    Entinen huumeaddikti Kaapo paljastaa päihdehoidon karun todellisuuden: Heitetään pihalle, kun krapula vasta hellittää

  • 29.9.05:43
    Ihmissuhteet

    Hallitsetko kehonkielen niksit? "Huonot kättelyt" voivat jäädä pitkäksi aikaa mieleen

  • 23.9.10:25
    Tanssii Tähtien Kanssa

    Yksi asia kiinnitti Mira Luodin huomion pudotushetkellä: "Tuli olo, että pitäisikö minun mennä halaamaan häntä"