Vuoden parhaat makkarat on valittu! Kesän suosikkimakkara vakuutti sokkotestissä: "Reippaasti makuja!"

Makkaramestarit testissä 8:02 Makkaramestarit testissä

Akateeminen Kiuas-Seura ry on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai raakamakkarasarjan voittaja, HK Maakarien Livornon Luigi.

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin makkaroista ja niiden oikeaoppisesta valmistuksesta. 

Kiuas-Seura ry on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien, ja tänä vuonna yhdistys arvioi 167 makkaraa kuudessa eri sarjassa. Maistelukauden kaikkein parhaimmaksi makkaraksi valikoitui HK Maakarien Livornon Luigi, joka sai asiantuntijoilta kiitosta erityisesti maukkaudesta, kuoresta, massan karkeudesta ja jälkimausta.

– Reippaasti makuja! Kuori loistava, massa karkea, makua löytyy koko ajan ja jälkimaussakin, tosi hyvä! summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä.

Maistelussa raati arvioi makkaran makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta-laatusuhteen kesken.

Parhaat uudet kotimaiset makkarat ajalta 1.9.2017 – 31.8.2018

Paras raakamakkara: Livornon Luigi, HK Maakarit

Bratwurstit: Bratwurst Nysä, Yrjö Wigren Oy

Nakkimakkarat: Chirizo nakki, Atria Rehti

Grillimakkarat:  Aito Amerikan Grillimakkara, Makulihan BBQ

Lenkkimakkarat: Palvarin Saunakieppi, Palviliha Koria

Erikoismakkarat: Palvimestarien Joulumakkara Kypsä Kausiherkku, Palvimestarit

Lähteet: Kiuas-Seura, HK

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.