Vuoden parhaat makkarat on valittu! Kesän suosikkimakkara vakuutti sokkotestissä: "Reippaasti makuja!"
Akateeminen Kiuas-Seura ry on valinnut jälleen vuoden parhaat makkarat. Arvioiduista makkaroista parhaat pisteet sai raakamakkarasarjan voittaja, HK Maakarien Livornon Luigi.
Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin makkaroista ja niiden oikeaoppisesta valmistuksesta.
Kiuas-Seura ry on maistellut makkaroita vuodesta 1991 lähtien, ja tänä vuonna yhdistys arvioi 167 makkaraa kuudessa eri sarjassa. Maistelukauden kaikkein parhaimmaksi makkaraksi valikoitui HK Maakarien Livornon Luigi, joka sai asiantuntijoilta kiitosta erityisesti maukkaudesta, kuoresta, massan karkeudesta ja jälkimausta.
– Reippaasti makuja! Kuori loistava, massa karkea, makua löytyy koko ajan ja jälkimaussakin, tosi hyvä! summaa puheenjohtaja Jyri Jämsä.
Maistelussa raati arvioi makkaran makua, rakennetta, massan sidosteisuutta ja kuoren rapeutta. Sokkotestissä makkaralle annetaan korkeintaan 100 pistettä, jotka jakaantuvat maun, ulkonäön sekä hinta-laatusuhteen kesken.
Parhaat uudet kotimaiset makkarat ajalta 1.9.2017 – 31.8.2018
Paras raakamakkara: Livornon Luigi, HK Maakarit
Bratwurstit: Bratwurst Nysä, Yrjö Wigren Oy
Nakkimakkarat: Chirizo nakki, Atria Rehti
Grillimakkarat: Aito Amerikan Grillimakkara, Makulihan BBQ
Lenkkimakkarat: Palvarin Saunakieppi, Palviliha Koria
Erikoismakkarat: Palvimestarien Joulumakkara Kypsä Kausiherkku, Palvimestarit
Lähteet: Kiuas-Seura, HK
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan