Vuoden parhaat jäätelöt on valittu! Mukana todellisia yllättäjiä: "Siinä oli ulkonäkö, maku ja rakenne kohdillaan"

1:14 Helsingissä juhlitaan jäätelö ja suklaakarnivaaleja
Videolta löydät tunnelmia vuoden takaisilta Jäätelökarnevaaleilta.

Viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetyillä Jäätelökarnevaaleilla valittiin Suomen parhaat jäätelöt neljässä kategoriassa: maito- & kermajäätelö, gelato, vegaanijäätelö & sorbetti sekä tikut & tuutit.

Voittajajäätelöt valitsivat lauantaina 27.4. ruokatoimittaja Josefiina Baraka, ruokabloggaaja ja -toimittaja Hanna Hurtta, ruokavaikuttaja ja toimittaja Timo Santala sekä kokki ja ravintoloitsija Tommi Tuominen.

Vuoden maito- & kermapohjainen jäätelö

 1. Pingviini Good, Mystic Mint
 2. Fazer, Tutti Frutti
 3. ChocoLab, Minttu-suklaa

– Taso oli yllättävän heittelevä maito- ja kermapohjaisissa jäätelöissä. Voittaja oli itselle yllättävä sen vuoksi, etten yleensä syö tällaista jäätelöä, mutta tämä oli selkeästi kategorian ykkönen. Ulkonäkö oli selkeästi paras ja herkullinen. Rakenne oli huikean hieno, jäätelö oli suussa sulavaa ja silkinpehmeää, ja siinä oli mukavasti rakenteita seassa. Maku oli erinomaisen hyvä, kuvailee Tommi Tuominen voittajajäätelöä.

Vuoden gelato

 1. Bus Gelato, Vegaaninen pistaasi
 2. Ciao! Caffe, Pistaasi
 3. ChocoLab, Appelsiini-suklaa

– Jäätelönteon kuninkuuslajissa gelatossa oli todella monta hyvää jäätelöä mukana. Voittaja erottui kuitenkin selkeästi edukseen. Tässä voitossa oli merkityksellistä se, että vegaanijäätelö onnistui olemaan paras maito- ja kermapohjaisten jäätelöiden joukossa, summaa Timo Santala gelatokategoriaa.

Vuoden vegaanijäätelö & sorbetti

 1. Robert’s Coffee Gelato Factory, Pistaasi
 2. Suomen Jäätelö, Raparperisorbetti
 3. La Gelateria, Vegaaninen hasselpähkinä I.G.P Piedmont (Tonda gentile)

– Minulla oli useampi suosikki tässä kategoriassa, joille annoin eniten pisteitä. Voittaja oli todella hyvä, jonka jälkeen oli vaikea löytää yhtä hyvää jäätelöä, kuvailee Josefiina Baraka voittajaa.

Tikut & tuutit

 1. Robert’s Coffee Gelato Factory, 3 x Pistachio
 2. Påps & Skål, Mansikka-cantaloupe-minttu
 3. Classic, Blond Chocolate

– Tämä oli kategoria, jossa oli vähiten kilpailijoita ja ne olivat kaikki keskenään tosi erilaisia. Tuomariston suosikki nousi joukosta ihan selkeästi. Siinä oli ulkonäkö, maku ja rakenne kohdillaan, kuvailee Hanna Hurtta.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja