Vuoden kokki 2023 -finaalin pistelaskennasta paljastui virhe – näin sijoitukset muuttuvat

Joonas Heino tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Kyse ei ole pelkästään siitä" 3:52 Joonas Heino tyrmää yleisen harhaluulon tarjoilijan työstä: "Kyse ei ole pelkästään siitä"
KATSO VIDEO: Millaista oikeasti on tarjoilijan työ? Vuoden tarjoilija 2022 kertoo, miksi ammattia pitäisi arvostaa Suomessa enemmän.

Viikonloppuna järjestetyssä Vuoden kokki -kilpailun pisteytyksessä on havaittu laskuvirhe.

27.–28.10.23 nähtiin Vuoden kokki 2023 -finaali Helsingin Messukeskuksessa Viini & Ruoka -tapahtuman yhteydessä. Vuoden kokiksi 2023 kruunattiin helsinkiläisravintola Grönissä työskentelevä Johan Kurkela.

Kilpailun järjestäjät tiedottavat nyt, että kilpailun toisen finaalipäivän pistelaskennassa on havaittu virhe, ja yhden kilpailijan pisteistä on jäänyt osa huomiomatta. Virheen kerrotaan johtuneen laskentapohjan kaavan poikkeamasta.

Virhe paljastui jälkikäteen tehdyn tarkistuslaskennan yhteytessä, ja sen paljastuminen vaikuttaa kilpailun lopputuloksen järjestykseen. Kaikkien paitsi voittajan sijoitus muuttuu. Hopealle kilpailussa nousee Simon Selin. Simo Harrivaaran sijoitus laskee yhden sijan.

Vuoden kokki 2023 -finaalin järjestys on siis: 

1. Johan Kurkela 

2. Simon Selin 

3. Simo Harrivaara 

– Olemme pahoillamme tapahtuneesta virheestä ja otamme siitä vastuun, sanoo Vuoden Kokki Akatemian puheenjohtaja Juuse Mikkonen asiasta kertovassa tiedotteessa.

– Tarkennamme pistelaskun prosessia varmistaaksemme, että vastaavaa ei enää pääse tapahtumaan, vakuuttaa puolestaan Vuoden Kokki -kilpailun kilpailujohtaja Kalle Tanner.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!