Mainos

Volkswagenin myydyin tuote ei olekaan auto – se on tämä makkara

Volkswagenin myydyin tuote onkin currywurst! Currymakkaroilla on jopa oma tuotenumero: 199 398 500 A.

Kun kuulet sanan "Volkswagen", mitä ajattelet? Taatusti autoja – mutta tiesitkö, etteivät autot edes ole Volkswagenin myydyin tuote?

Aluksi makkaraa sai vain ruokalassa

Volkswagen myy autojen sijaan eniten makkaroita. Yhtiö on valmistanut Saksassa suosittuja currywurst-makkaroita vuodesta 1973 lähtien. 

Aluksi lihaisia herkkuja tarjottiin vain työntekijöille yhtiön ruokaloissa, mutta nyt Volkswagen-makkaroita saa valikoiduista kaupoista, ja toisinaan niitä jaetaan myös autoja ostaville asiakkaille.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Resepti on salaisuus

Volkswagen valmistaa päivittin jäätävät määrät currywurstia, eikä suotta: vuonna 2017 Volkswagen myi 6,8 miljoonaa makkaraa, kertoo Car scoops -sivusto. AFP News Agencyn mukaan vuonna 2015 makkaroiden menekki oli huikeat 7,2 miljoonaa kappaletta!

– Currywyrstissamme on rasvaa vain 20 prosenttia. Tavallisesti se on noin 35 prosenttia, makkaroita vuodesta 1979 valmistanut Franco Lo Presti kuvaa.

Lihaherkun resepti on luonnollisesti salaisuus. 

Paketille hintaa noin kymmenen euroa

Viiden makkaran paketti alkuperäiseksi mainostettua VW Currybockwurstia maksaa Gesundekost.org-verkkokaupassa noin kymmenen euroa. Nykyisin Volkswagen tarjoaa myös vegaanimakkaroita.

Makkaroiden kaveriksi on luonnollisesti tarjolla kastiketta. VW Gewürzketchup -kastike kustantaa verkkokaupassa noin neljä euroa. Tarjolla on myös pastaa Volkswagen Golfin ystäville, sekä Volkswagen kleinbusin kuvalla merkittyä pastaa, joka tunnetaan tuttavallisemmin nimellä Die Bulli-Nudeln.

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja