Voimaa nopeasti ja helposti: Näissä välipaloissa on yli 10 grammaa proteiinia

jogurtti
Shutterstock

Hellesäällä kannattaa nauttia pieniä ja kevyitä, mutta runsaasti proteiinia sisältäviä välipaloja.

Helteellä pitää riittävän nesteytyksen lisäksi muistaa myös syödä tarpeeksi. Runsaan hikoilun myötä kehosta katoaa koko ajan suoloja. Lisäksi isot ateriat voivat tuntua tukalalta ajatukselta kuumalla ilmalla. Pidä kehosi tyytyväisenä pienten, runsaasti proteiinia sisältävien välipalojen avulla!

1. Turkkilainen jogurtti ja tuoreet marjat

Parissa desissä vähärasvaista turkkilaista jogurttia on noin 10 grammaa proteiinia. Marjat lisäävät annokseen hieman piristävää C-vitamiinia ja hyvää makua.

2. Soijamaito

Kahden ja puolen desilitran lasillisessa soijamaitoa on noin 11 grammaa proteiinia ja vain 120 kaloria. Voit siis huoletta juoda soijamaitoa pienen nälän yllättäessä! Aterian yhteydessä nautittuna soijamaito täyttää vatsaa mukavasti.

3. Mozzarellajuusto

Mozzarella-juusto on toki hieman kaloripitoista, mutta siinä on myös runsaasti proteiinia. Sadassa grammassa vähärasvaista mozzarellajuustoa on yli 18 grammaa proteiinia. Lisää juustoa huoletta salaattiisi vihreiden vihannesten seuralaiseksi! 

4. Kananmunat

Tee munista herkullinen munakas tai munakokkelia. Kahden munan munakkaassa on noin 13 grammaa proteiinia ja hyödyllisiä omega 3 -rasvahappoja. 

5. Soijapavut

Sata grammaa soijapapuja sisältää noin 16 grammaa proteiinia ja vain 178 kaloria. Popsi soijapapuja sellaisenaan, leivän päällä tai salaatin seassa. Vatsasi kiittää!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat