Mainos

Voiko roskaruokaa syödä hyvällä omallatunnolla? Nerokas löydös kumoaa pikaruoan terveyshaittoja

Roskaruoka ei luultavasti ole elimistölle niin haitallista kuin on ajateltu, jos sen yhdistää Välimeren ruokavalioon, joka sisältää runsaasti hedelmiä, vihanneksia, kalaa ja prosessoimatonta ruokaa, kertoo tuore tutkimus.

Tuore tutkimus osoittaa, että Välimeren ruokavalio pienentää sydänkohtauksen riskiä sydänsairauksia sairastavien kohdalla, kun taas hieman yllättäen sokeroituja tuotteita sisältävä länsimainen ruokavalio ei vaikuta riskiin suuntaan eikä toiseen.

Tutkimuksen mukaan on tärkeämpää lisätä terveellisten ruokien, kuten kasvisten ja hedelmien määrää ruokavaliossa kuin lopettaa epäterveellisten ruokien, kuten puhdistettujen viljojen, makeiden herkkujen ja sokeroitujen juomien käyttäminen kokonaan. 

Tutkimukseen osallistui yli 15 000 henkilöä 39 eri maasta.

Tutkimusta johtanut professori Ralph Stewart Aucklandin yliopistosta totesi, etteivät tutkimustulokset tarkoita, että ihmisten kannattaisi syödä roskaruokaa ilman mitään rajoituksia, mutta fokus tulisi ehkä keskittää enemmän siihen, että ihmiset lisäisivät ruokavalioonsa hyviä ruokia sen sijaan, että he lakkaisivat kokonaan syömästä epäterveellisiä ruokia. 

Lähde: EurekAlert

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja