Televisiokokki paljasti ällistyttävän lusikkatekniikan: Perunoiden kypsymisaika puolittuu

Paras perunaohje ikinä! Testaa koukuttavat hasselbackan vohveliperunat 1:18 Paras perunaohje ikinä! Testaa koukuttavat hasselbackan vohveliperunat

Tunnettu televisiokokki vinkkasi brittiläisessä aamutelevisio-ohjelmassa yllättävän tavan kypsentää perunat uunissa puolet normaalia nopeammin. Niksistä kertoo brittilehti Mirror.

Yllä olevalla videolla: Testaa myös toista mahtavaa perunaohjetta!

TikTok-käyttäjä @johnlawrencedean jakaa säännöllisin väliajoin tilillään maistiaisia suosituista televisio-ojelmista. Nyt videopalvelussa on noussut suosioon pätkä brittiläisestä This Morning -aamuutelevisio-ohjelmasta. Videopätkässä nähdään kokki Phil Vickeryn ovela perunaniksi.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Televisiokokki näyttää aamuohjelman juontajille Holly Willoughbylle ja Phillip Shchofieldille, miten uuniperunoiden kypsymistä voi vauhdittaa huomattavasti. Kokki Phil Vickery asettelee pienet metalliset teelusikat jokaisen perunan perään.

– Jos laitat molempiin päihin lusikat, perunoiden kypsymisaika puolittuu.

– Onko se eräänlainen lämpöelementti? En voi uskoa, ohjelman juontaja Holly Willoughby kysyy ihmeissään.  

Juontaja Phillip Schofield puolestaan kuvailee sanoin ja elein niksin olevan ”tajunnanräjäyttävä”. Kokki Phil Vickeryn mukaan niksi toimii myös metallisilla varrastikuilla.

– Ne toimivat lämmönsiirtäjinä.

Brittilehti Mirror muistuttaa, että niksiä ei missään nimessä saa kokeilla mikrossa, vaan se toimii ainoastaan uunissa. Metallin laittaminen mikroon voi aiheuttaa tulipalovaaran.

Aamuohjelman juontajien lisäksi niksistä innostuivat myös TikTok-käyttäjät.

– Miksei tällaista opeteta koulussa? TikTokissa kyseltiin.

– Itse olen tehnyt näin jo vuosia, toinen käyttäjä totesi.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!