Onko homeista juustoa turvallista syödä? Oikea vastaus saattaa tulla monelle yllätyksenä
Homejuustot ovat suurta herkkua, mutta home ei läheskään aina ole toivottu vieras. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että homepilkku ei välttämättä tarkoita sitä, että juustoa tarvitsisi heittää kokonaan pois.
Se, kuinka paljon home vaikuttaa juuston käytettävyyteen riippuu täysin siitä, minkä tyyppisestä juustosta puhutaan.
Kovien juustojen kohdalla hometta ei tarvitse pelästyä, sillä homeisen kohdan voi yksinkertaisesti leikata juustosta pois. Kovien juustojen matala vesiaktiivisuus ja tiheä rakenne takaavat, että home ei pääse leviämään tuotteeseen, toisin kuin vaikkapa leivässä tai hillossa.
Videolla näytetään, kuinka ruoan saa säilymään kauemmin. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.
Myös puolikovista juustoista puhuttaessa tämä nyrkkisääntö pätee, eli voit nauttia juustoa turvallisesti sen jälkeen, kun olet poistanut siitä näkyvän homeen.
Raasteet ja siivutetut juustot alttiimpia homeelle
Sen sijaan pehmeiden ja raastettujen juustojen, kuten ricottan ja tuorejuustojen kanssa on toisin.
Näiden tuotteiden kohdalla home on voinut levitä niin, että sitä ei välttämättä ole mahdollista havaita paljaalla silmällä. Jos home on päässyt juustoraasteesi joukkoon, valitettavasti tuotetta ei ole enää turvallista käyttää.
Sama sääntö pätee myös valmiiksi siivutettuihin juustoihin, vaikka kyseessä olisikin siivutettu kova juusto.
Lähde: Foodbeast
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa