Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Onko homeista juustoa turvallista syödä? Oikea vastaus saattaa tulla monelle yllätyksenä

Kovissa juustoissa home ei ole yhtä vaarallista kuin pehmeiden juustojen kohdalla.
Kovissa juustoissa home ei ole yhtä vaarallista kuin pehmeiden juustojen kohdalla.Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press
Julkaistu 26.11.2018 12:49

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Homejuustot ovat suurta herkkua, mutta home ei läheskään aina ole toivottu vieras. Hyvä uutinen on kuitenkin se, että homepilkku ei välttämättä tarkoita sitä, että juustoa tarvitsisi heittää kokonaan pois.

Se, kuinka paljon home vaikuttaa juuston käytettävyyteen riippuu täysin siitä, minkä tyyppisestä juustosta puhutaan.  

Kovien juustojen kohdalla hometta ei tarvitse pelästyä, sillä homeisen kohdan voi yksinkertaisesti leikata juustosta pois. Kovien juustojen matala vesiaktiivisuus ja tiheä rakenne takaavat, että home ei pääse leviämään tuotteeseen, toisin kuin vaikkapa leivässä tai hillossa.

Videolla näytetään, kuinka ruoan saa säilymään kauemmin. Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Myös puolikovista juustoista puhuttaessa tämä nyrkkisääntö pätee, eli voit nauttia juustoa turvallisesti sen jälkeen, kun olet poistanut siitä näkyvän homeen.

Raasteet ja siivutetut juustot alttiimpia homeelle

Sen sijaan pehmeiden ja raastettujen juustojen, kuten ricottan ja tuorejuustojen kanssa on toisin.

LUE MYÖS: Näin kauan avattu juusto säilyy jääkaapissa – juustoasiantuntija: Tätä hygieniaan liittyvää seikkaa ei moni ole tullut ajatelleeksi! 

Näiden tuotteiden kohdalla home on voinut levitä niin, että sitä ei välttämättä ole mahdollista havaita paljaalla silmällä. Jos home on päässyt juustoraasteesi joukkoon, valitettavasti tuotetta ei ole enää turvallista käyttää.

Sama sääntö pätee myös valmiiksi siivutettuihin juustoihin, vaikka kyseessä olisikin siivutettu kova juusto.

Lähde: Foodbeast

Lisää aiheesta:

Tässä tapauksessa homeista juustoa voi vielä syödäVoiko juustoa vielä syödä, jos siinä on hometäplä?Huoneenlämpöön jätetyn juuston syömäkelpoisuus mietityttää: "Riippuu siitä, että..."Jos ruoassa on vähän hometta, voiko sitä vielä syödä? Asiantuntija: "Yksi nyrkkisääntö kannattaa pitää mielessä"Juustomyymälän toiminta herättää hämmennystä kauppakeskus Redissä – Evira vastaa: Säilyvätkö juustot todella huoneenlämmössä? Pienet homepilkut eivät välttämättä haittaa – kuinka kauan juustoa voi oikeasti säilyttää jääkaapissa?
JuustoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 30.8.08:01
    Espanja

    Tällaista on maailman kallein homejuusto – kypsytetty kosteissa luolissa

  • 18.8.18:45
    Ruoka

    Joko testasit kahden ainesosan "pikajuuston"? Jennin älynväläyksestä hitti

  • 4.8.09:32
    Ruoka

    Miksi juuston pintaan ilmestyy valkoisia pilkkuja? Tästä on kyse

  • 9.7.09:48
    Raha

    Maailman kallein juusto myytiin 36 000 eurolla

  • 3.7.15:09
    Ruoka

    Oletko hoksannut tehdä näin fetalle? Hittilisuke lähes kaikelle