Dinner in the Sky Suomi 2014 -tapahtumassa tarjoillaan muun muassa kukkoa ja karhunlaukkaa.
Julkaistu 18.06.2014 15:11
MTV LIFESTYLE
Dinner in the Sky Suomi 2014 -tapahtuma nostaa katetun pöydän ääreen istuutunutta väkeä Helsingissä ja Tampereella tänäkin kesänä yläilmoihin nauttimaan huippukokkien valmistamia herkkuja. Millaisia haasteita rajalliset olosuhteet asettavat kokeille? Voiko fine dining -ruokaa todella tarjoilla ihan missä vain?
– Varokaa, etteivät salaatinlehdet lähde lentoon! Michelin-tähtikeittiömestari Filip Langhoff Ravintola Askista hihkuu Helsingin Lasipalatsilla kymmenien metrien korkeuteen katetun pöydän ääressä istuville ruokailijoille.
Viidenkymmenen metrin korkeudessa tuuli puhaltaa herkemmin kuin suojaisassa ravintolassa. Yhtenä tähtikokeista fine dining -ruokaa yläilmoissa Dinner in the Sky Suomi 2014 -tapahtuman merkeissä asiakkaille loihtiva Langhoff tarttui kuitenkin haasteeseen rennoin ottein.
"Olosuhteet eivät sanele ruokalistaani"
Filip Langhoff (oik.) loihtii herkkuja yläilmoissa.
Menun suunnitteleminen Dinner in the Sky -tapahtumaan on keittiömestareille haaste, muttei suinkaan mahdoton tehtävä. Langhoff kertoo, että hän ei suunnitellut menuaan tapahtumaan olosuhteiden sanelemin ehdoin, vaan pyrki toimimaan yhtä luovasti kuin aina Askin keittiössäkin.
Filip Langhoffin menu Dinner in the Skyssa 18.–19.6.
Kesävihanneksia & kehäkukkaa
Uusia perunoita & voita
“Viskilä” kukkoa & karhunlaukkaa
Valkoista suklaata & suolaheinää
– En koskaan mieti tarkkaan olosuhteita kun mietin menua, enkä haluakaan ryhtyä siihen, Langhoff kertoo.
Tiettyjä rajoituksia haasteelliset olosuhteet kuitenkin saattavat asettaa sille, millaisia ruokalajeja on ylipäätään mahdollista tarjoilla. Langhoffkin joutui joustamaan korkeuksissa tarjottavien lämpimien ruokien määrän kohdalla.
– Piti ottaa huomioon, ettei ole montaa lämmintä ruokalajia, sillä haluan laittaa annokset suoraan lautaselle asiakkaiden silmien edessä. Siksi täällä tarjoillaan joko yksi tai kaksi lämmintä ateriaa per kattaus, hän kertoo.
Valkosuklaa ja suolaheinä olivat pääosassa Langhoffin loihtimassa jälkiruoassa.
Langhoff lähti miettimättä mukaan erityislaatuiseen tapahtumaan, ja päätti alusta saakka noudattaa omaa filosofiaansa ruoanlaitossa.
– Pyrin aina tekemään omannäköistäni ruokaa, sellaista mitä Askissakin tehdään, hän toteaa.
Dinner in the Sky Suomi 2014 -tapahtuma järjestetään Helsingissä 17. – 22. kesäkuuta ja 5. - 10. elokuuta sekä Tampereella 29. heinäkuuta – 3. elokuuta.
Koko pöytäseurue nostetaan illallisella ilmaan.
Näkymät illallisella ovat upeat.
Teksti ja kuvat: Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi