Voiburgeri - äärimmäisen mehukas

MTV Oy, All rights reserved

Törmäsin Facebookissa herkulliseen videoon voiburgerista. Simppeli ja loistava idea, jolla burgerista saa supermehevän. Ja kuinka helpolla sen tekeekään. Nappi mieluista maustevoita, joka jemmataan jauhelihapihvin sisään, paistetaan, lisätään vielä toinen nappi pihvin päälle päälle juustoviipaleen kera ja mehuisa pihvi on valmis.

Maustevoita teet helposti vaikka mistä aineksista. Kokeile vaikkapa sekoittaa keskenään erilaisia yrttejä, cayennepippuria, valkosipulia, suolaa, pippuria ja pehmeää voita. Levitä voiseos kelmulle ja rullaa pötkyläksi ja laita jähmettymään jääkaappiin. Itsellä sattui löytymään pakkasesta aiemmin tehtyä voita paprikalla ja yrteillä maustettuna.

Tällaisen burgerin väliin sopii mainiosti kastikkeeksi aioli.

HUOM!Kantsii olla hiukan varovainen grillatessa pihviä, koska sisuksista valuu ritilöille voita, joka heittää tavallista enemmän pieniä liekkejä (ja tuo samalla lisää makua pihviin).

Voiburgeri

yhteen burgeriin tarvitset

150-200 g naudan jauhelihaa

2 maustevoinappia

1 siivu cheddaria

1 briossisämpylä (tai muu burgerisämpylä)

suolaa

mustapippuria

halutut höysteet, esim. aiolia, rapeaa salaattia, tomaattia…

Ota pihvin verran jauhelihaa käsiisi. Muotoile siitä hellästi pihvi. Älä purista tiiviiksi, rasvalle on hyvä antaa tilaa sulaa ja maustaa liha. Painele keskelle voinapin mentävä aukko ja laita nappi siihen. Muotoile aukko kiinni.

Grillaa pihviä haluttuun kypsyyteen, esim. 3 min/puoli. Mausta välissä suolalla ja pippurilla. Paiston loppuvaiheessa lisää pihvin päälle toinen voinappi ja juustosiivu. Anna juuston sulaa hiukan. Iske hiukan lämmitetyn sämpylän väliin ja lisää höysteet ja pure kiinni.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja