Mainos

"Voi olla hyvin turhauttavaa" – päivähoitopaikka alkaa opettaa lapsille, miten jogurttipurkki avataan

Courier Mail -lehden mukaan pienet lapset eivät ole "itsevarmoja" itsenäisen syömisen suhteen.

Oletko koskaan tuskaillut vaikeasti avattavan leikkelepaketin tai maitopurkin kanssa? Et ole ainoa! Australialainen päivähoitopaikka alkaa opettaa 3- ja 4-vuotiaille lapsille, miten elintarvikepakkauksia ja muita välipaloja avataan.

Courier Mail -lehden mukaan kouluikäiset lapset eivät ole "itsevarmoja" itsenäisen syömisen suhteen. Opettajien mukaan lapset turhautuvat ja häkeltyvät, jos heidän pitää avata monimutkaisia pakkauksia lounasaikaan. Paikallisissa kouluissa vanhemmat pakkaavat lapsille lounaan mukaan.

– Vanhemmat pakkaavat eväät, ja lapsilla on harvoin minkäänlaista kontaktia minigrip-pusseihin, muovikelmuun tai hedelmiin, jotka pitää kuoria. Kun he menevät kouluun, heille voi olla hyvin turhauttavaa, kun heidät jätetään (yksin) painimaan jogurttipakkauksensa kanssa, kertoo Timber Tots Child Care -hoitolan johtaja Jana Walker.

Erään koulun vanhemmat oppilaat jättivät lounaita jopa väliin, koska lounaspaketin avaaminen oli liian vaikeaa. Lehdessä jopa väitetään lounasrasian tekevän hallaa lapsen itsetunnolle, jos se on jatkuvasti liian vaikea avata.

Vanhempia on neuvottu välttämään turhaa pakkaamista ja kuorimaan esimerkiksi appelsiinit pienelle lapselle valmiiksi. Lapsen keskittymiskyky on rajallinen, ja joskus leikkiminen kiinnostaa enemmän kuin appelsiinin kuoriminen.

HTTP Status 404 – Not Found

HTTP Status 404 – Not Found


***


Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja