Vohvelirauta taipuu moneen: 7 ruokaa, joita et ole ajatellut voivasi valmistaa näin

1:45 Laskiaispullan sisään sopii mainiosti myös suklaalevite.
Näin teet itse Nutella-pullia.

Vohvelirautaa voi hyödyntää monella muullakin tapaa, kuin pelkästään vohvelien paistamiseen. Onko mieleesi ikinä putkahtanut paistaa raudalla esimerkiksi korvapuusteja?

Vohvelirauta on monikäyttöinen keittiöväline, jolla voi valmistaa yllättävän monta erilaista ruokaa ja leivonnaista. Kuumien rautojen väliin voi lykätä esimerkiksi köyhiä ritareita, pizzan tai falafel-taikinaa. Katso alta Mitt Kökin vinkit vohveliraudan hyödyntämiseen.

1. Lämpimät voileivät

Vohvelirautahan muistuttaa melko pitkälti voileipägrilliä, joten se soveltuu luonnollisesti myös lämpimien voileipien valmistamiseen. Leivän voi täyttää haluamillaan lisukkeilla ja iskeä raudan väliin, kunnes juusto on alkanut sulaa ja leivän pinta on mukavan rapsakka.

2. Korvapuustit

Isoja korvapuusteja ei välttämättä kannata alusta asti kypsentää vohveliraudalla, sillä taikina saattaa jäädä melko raa’aksi. Raudalla voi koettaa kypsentää hieman pienemmän pullan ja ainakin lämmittää jo leivottuja pullia.

3. Quesadillat

Quesadillat voi paistinpannun sijaan valmistaa myös vohveliraudalla. Täytä tortillalätyt esimerkiksi kanalla, paprikalla, sipulilla ja juustolla ja paista quesadilla raudalla. Lopputuloksesta tulee yhtä rapea, kuin pannulla paistaessa, eikä quesadillaa tarvitse puolessa välissä kääntää ympäri.

4. Pizza

Sen sijaan, että lämmittäisit jääkaapista löytynyttä pizzaa mikrossa, kokeile lämmittää se vohveliraudalla.

5. Köyhät ritarit

Saat köyhiin ritareihinkin hieman rapeamman pinnan, kun paistat ne paistinpannun sijaan vohveliraudalla. Dippaa valitsemaasi leipää munamaito-jauhoseoksessa ja siirrä leipä paistumaan vohvelirautojen väliin. Tarjoile valmiit ritarit haluamiesi lisukkeiden, kuten sokerikanelin tai hillon ja kermavaahdon kanssa.

6. Brownies

Mikset kokeilisi paistaa pieniä leivoksia uunin sijaan vohveliraudalla? Kauho esimerkiksi brownies-taikinaa vohveliraudalle ja lopputuloksena on herkullisen tuoreita ja kuvioituja leivoksia.

7. Falafelit

Muotoile falafel-aineksista palloja ja litistä pallot vohvelirautojen väliin paistumaan. Lopputuloksena on ruokaisia falafel-vohveleita!

Lähde: Mitt Kök 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja