Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesilla

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 14.12.2016 17:10

Kun tekee jotain, joka on parempaa kuin ennakkoon aavisti, on paikallaan jakaa hyvää eteenpäin. Tällä kertaa iloisen yllätyksen tuotti piemontelainen klassikko, Vitello Tonnato. Tämä valkoviinissä ja mausteiden kera keitetty vasikanpaisti siivutetaan ja tarjoillaan tonnikalamajoneesin kera. Rustiikkisen juhlava ruoka, joka on kuin tehty noutopöytiin - ihan vaikka jouluna tai uudenvuodenaattonakin.

MTV Oy, All rights reserved

Idea ruoan valmistukseen syntyi löydettyäni Tampereen Ahlmanin tilapuodista heidän itsekasvattamansa vasikan paistia. Kotimaista vasikkaa on aniharvoin tarjolla, vaikka esim. Italiassa se on ainakin silminnähden nautaakin yleisempi raaka-aine. Jos et löydä vasikanlihaa, voit korvata sen possulla tai kalkkunalla.

Vitello Tonnato

6 hlölle alkuruoaksi

1 luuton vasikanpaisti (n. 1 kg)

Keittoliemi:

2,5 dl kanalientä

2,5 dl kuivaa valkoviiniä

1 iso sipuli, lohkoina

2 sellerinvartta, rouheasti hienonnettuna

1-2 porkkanaa, palasteltuna

1 rosmariininoksa

2 laakerinlehteä

1 tl kokonaisia mustapippureita

Tonnikalamajoneesi:

150 g öljyyn pakattua tonnikalaa paloina (MSC-sertifioitua)

8 sardellifileetä, kuivattuna ja hienonnettuna

1 rkl kapriksia

2 rkl valkoviinietikkaa

1 tl sitruunankuorta, raastettuna

0,5 sitruunan mehu

1 dl majoneesia (resepti)

suolaa

mustapippuria

lehtipersiljaa ja sitruunalohkoja koristeeksi

Laita vasikanpaisti liemiainesten kanssa isoon kattilaan. Lisää vettä sen verran, että paisti peittyy. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja laske lämpöä. Iske paistimittari paistin paksuimpaan kohtaan ja hauduttele hiljalleen kannen alla, kunnes sisälämpö näyttää 63 astetta. Nosta paisti liemestä ja anna jäähtyä. Ota lientä kahvikupillinen talteen ja laita jääkaappiin. Paketoi paisti tiiviisti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli.

Tee kastike. Lisää kastikeainekset majoneesia lukuunottamatta tehosekoittimeen tai surauta massa sileäksi sauvasekoittimella. Lisää majoneesi ja surauta tasaiseksi. Voit säädellä kastikkeen paksuutta säästetyllä vasikan keittoliemellä. Anna kastikkeen maustua ainakin pari tuntia tai yön yli jääkaapissa.

Viipaloi liha ohuiksi siivuiksi. Laita kastiketta päälle tai sivuun ja lisää persiljaa ja sitruunalohkoja koristeeksi. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäPorsaankylkeä vietnamilaisittainPaahdettu kana perulaisittain korianterikastikkeen kera(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstä
alkuruokaitalialainenliharuokareseptitonnikalatonnikalakastikevasikanpaisti
MTV Oy, All rights reserved
vasikka
Vitello Tonnato

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat