Viskiasiantuntija: Naiset peittoavat usein makuaistillaan miehet
Arvostettu viskiasiantuntija kertoo huomanneensa työssään, että naiset ovat erityisen taidokkaita erottelemaan eri makuja, kun kyse on viskin maistamisesta.
Tasting-tilaisuuksissa maistellaan erilaisia juomalaatuja ja arvioidaan niiden ominaisuuksia. Viskiasiantuntija Martin Markvardsen on huomannut, että usein miesten juomaksi stereotyyppisesti leimatun viskin maistamisessa naiset ovat osoittautuneet erityisen taidokkaiksi – taidokkaammiksi kuin miehet.
– Teemme tastingeja välillä vain naisille ja meille on selvinnyt mielenkiintoisia asioita, Markvardsen toteaa.
– Kun teen tastingeja ja kysyn, että millaisia hajuja ja ja aromeja löydätte, niin naiset ovat usein myös paljon avoimempia ja kiinnostuneempia, kun miehet saattavat mainita vain pari asiaa, Markvardsen jatkaa.
Ihmisen maku- ja hajuaisti ovat kiinteässä yhteydessä. Markvardsen epäilee, että syynä ilmiöön on se, että suurin osa naisista on jo pienestä saakka opetettu omaksumaan erilaisia tuoksuja.
– Nuoresta iästä saakka suurimmalla osalla työistä on kiinnostusta tuoksuja ja parfyymejä kohtaan ja ehkä siksi he käyttävät nenäänsä aikuisenakin paljon paremmin kuin miehet. Uskon, että se heijastuu tähän ilmiöön, Markvardsen toteaa.
TESTAA ITSESI:Mikä alkoholijuoma sopii sinulle parhaiten?
Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut