Viskiasiantuntija: Naiset peittoavat usein makuaistillaan miehet

Viskilasi (2)
Shutterstock

Arvostettu viskiasiantuntija kertoo huomanneensa työssään, että naiset ovat erityisen taidokkaita erottelemaan eri makuja, kun kyse on viskin maistamisesta.

Tasting-tilaisuuksissa maistellaan erilaisia juomalaatuja ja arvioidaan niiden ominaisuuksia. Viskiasiantuntija Martin Markvardsen on huomannut, että usein miesten juomaksi stereotyyppisesti leimatun viskin maistamisessa naiset ovat osoittautuneet erityisen taidokkaiksi – taidokkaammiksi kuin miehet.

– Teemme tastingeja välillä vain naisille ja meille on selvinnyt mielenkiintoisia asioita, Markvardsen toteaa.

– Kun teen tastingeja ja kysyn, että millaisia hajuja ja  ja aromeja löydätte, niin naiset ovat usein myös paljon avoimempia ja kiinnostuneempia, kun miehet saattavat mainita vain pari asiaa, Markvardsen jatkaa.

Ihmisen maku- ja hajuaisti ovat kiinteässä yhteydessä. Markvardsen epäilee, että syynä ilmiöön on se, että suurin osa naisista on jo pienestä saakka opetettu omaksumaan erilaisia tuoksuja.

– Nuoresta iästä saakka suurimmalla osalla työistä on kiinnostusta tuoksuja ja parfyymejä kohtaan ja ehkä siksi he käyttävät nenäänsä aikuisenakin paljon paremmin kuin miehet. Uskon, että se heijastuu tähän ilmiöön, Markvardsen toteaa.

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja