Viking XPRS vai Tallink Megastar? MTV testasi Tallinnan laivojen buffetit – näitä ruokia kannattaa maistaa!

tallink 2 buffet
MTV testasi suositut Tallinnan laivojen buffetit. MTV

MTV:n ruokatoimitus testasi vastikään uusitun Viking XPRS -laivan sekä Tallinkin uudenkarhean Megastar-laivan buffetit. Lue, miten ruoat suosituilla laivalinjoilla eroavat toisistaan.

Ruokailu on tärkeä osa merimatkailua ja suomalaisten suosiossa on aina ollut erityisesti risteily- ja reittialusten buffetit. MTV:n ruokatoimitus Makuja.fi vertaili hiihtolomakauden kynnyksellä kahden suosikkilaivayhtiön Tallinnan lauttojen buffettarjonnan. 

Tallink Megastar Delight Buffet

Tallink Megastarin buffetin raaka-aineista noin 85 prosenttia tulee Virosta, 10 prosenttia Ruotsista ja 5 prosenttia Suomesta. Buffetin menu uudistetaan kaksi kertaa vuodessa.

Millaista ruokaa on tarjolla?

Buffetin ruoka on konstailematonta ja suomalaiseen perusmakuun sopivaa. Alkuruokapöydästä löytyvät tutut katkaravut, mädit ja graavilohet. Myös erilaisia makisusheja on tarjolla, mikä on mukavaa vaihtelua perinteisiin herkkuihin.

Vinkki: Jos buffet-lounas tai -illallinen ei innosta, laivalta löytyy myös Burger King -hampurilaisravintola.

Salaattipöydässä on muun muassa viininlehtikääryleitä ja yllättäen myös nachoja. Pääruokapuolelta löytyy valinnanvaraa: on uunilohta, makkaraa, possua kermakastikkeessa sekä lohkoperunaa. Pääruokapuolen ruoat voivat  hieman vaihdella viikottain ja tarjolla on aina  esimerkiksi "päivän kalaa" ja "päivän kanaa". Jälkiruoaksi on tarjolla muun muassa jäätelöä, makeita piirakoita, pieniä bebeleivoksia, hedelmiä ja smoothieta.

Kokeile ainakin näitä:

Sushit, katkarapuleivät, bebeleivokset, pääruokapöydän paistettu riisi ja kasvikset.

Buffet-hinnat ennakkoon ja laivalta ostettuna:

Viking XPRS Bistro Buffet:

Alle 6-vuotiaat syövät aikuisen seurassa ilmaiseksi.

Aikuiset: 26€/30€
Lapset 6–11 v: 6,50€/8,50€
Nuoret 12–17 v: 12,50€/13,50€

Tallink Megastar Delight Buffet:

Alle 6-vuotiaat syövät aikuisen seurassa ilmaiseksi.

Aikuiset: 25€/27€
Lapset 6–11 v: 8,50€/9,50€
Nuoret 12–17 v: 12,50€/13,50€

Miten lapset on huomioitu?

Erillistä lastenpöytää ei varsinaisesti ole, mutta suurin osa buffetin ruoista sopii lapsillekin. Perheen pienimmille on tarjolla syöttötuolit.

Millainen on juomavalikoima?

Alkoholittomien vaihtoehtojen lisäksi hanasta on saatavilla Karhu-olutta sekä laivan puna- ja valkoviiniä.

Muuta erityistä mainittavaa?

Alkupalapöydän sushit yllättävät positiivisesti: riisi on pehmeää ja makit maistuvat tuoreilta.

Buffet-ravintolan miljöö on upea ja kaikki on uudenkarheaa tuoreessa laivassa. Delight Buffetissa tuntee olevansa kuin siistissä ala carte -ravintolassa, mutta tunnelma on silti rento.

Missä voisi vielä parantaa?

Valikoima on yllättävän suppea, mutta toki buffetissa saa syötyä vatsan täyteen näilläkin ruoilla. Pääruoka on ehkä liiankin tavanomaista, joten jos kaipaat kulinaristina parempia makuelämyksiä kannattaa kokeilla laivan ala carte -ravintolaa.

Viking XPRS Bistro Buffet

Viking Buffetin raaka-aineista noin 50 prosenttia tulee Suomesta, loput Ruotsista ja Virosta. Buffetin menu uudistetaan neljä kertaa vuodessa. Esimerkiksi kesämenu rakentuu mansikoiden ympärille.

Millaista ruokaa on tarjolla?

Viking Buffetista löytyy jokaiselle jotain. Alkuruokapöydässä on laaja valikoima erilaisia salaatteja sekä kalaruokia. Tarjolla on perinteiseen tapaan myös rapuja sekä mätiä (jopa kasvipohjaista mätiä niille, jotka eivät kalan mätiä halua tai pysty syödä). Lämpimiin ruokiinkin on panostettu: perinteisempään makuun on tarjolla muun muassa kermaperunoita ja uunilohta. Lisäksi lämpimältä puolelta löytyy muun muassa sienirisottoa, ribsejä, tuoremakkaraa, voiperunoita sekä marinoitua kananpoikaa.

Jälkiruokavalikoima on laaja. Isoista kakkupaloista on luovuttu ja tarjolla on pienempiä maistelupaloja. Näin pystytään minimoimaan myös hävikki. Pikkuleivosten lisäksi on tarjolla muun muassa jäätelöä, marmeladia, macaron-leivoksia, rocky roadia sekä juustopöytä.

Kokeile ainakin näitä:

Kylmät kalaruoat kuten lohiceviche, pinaattifocaccia, ribsit, sitruunatarteletit, macaron-leivokset, brownies-suklaapalat.

Miten lapset on huomioitu?

Lapsille on oma lastenpöytä, jossa on tarjolla perinteiseen tapaan muun muassa nakkeja, lihapullia, pizzaa ja ranskanperunoita. Lastenpöydässä on myös mikro, joten myös omia eväitä voi lämmittää perheen pienimmille. Pienille lapsille on myös syöttötuoleja saatavilla.

Millainen on juomavalikoima?

Alkoholittomien vaihtoehtojen lisäksi hanasta saa olutta ja viinejä. Puna- ja valkoviinin lisäksi tarjolla on myös roséviiniä. Lisäksi pöytään on mahdollisa tilata lisämaksusta muita juomia. 

Muuta erityistä mainittavaa?

Viking Line seuraa trendejä on tänä vuonna panostanut erityisesti myös kasvissruokiin. Kasvissyöjille ja kasviksista pitäville on tarjolla oma linjastonpätkä, jossa tarjolla on esimerkiksi pinaattirisotolla täytettyjä portobellosieniä sekä punajuuri-tattaripihvejä. Linjastolta löytyy myös mehevää pinaatilla täytettyä focacciaa, joka on ravintolan keittiömestarin mukaan noussut koko buffetin suosituimmaksi ruoaksi. Laivayhtiö aikoo myöhemmin tuoda valikoimiinsa myös vegaaniset viinit.

Missä voisi vielä parantaa?

Sushi on haastava buffetruoka, ja sen valitettavasti huomaa. Viking Buffetissa sushiriisi on ehtinyt kuivahtaa ja sekä nigirit että makit ovat tarjoilulämpötilaltaan jääkylmiä. Pisteet kuitenkin siitä, että sushit eivät tule pakasteesta, vaan ne toimittaa laivaan virolainen valmistaja.

***

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja