Maanantaiaamuna Tukholmasta Helsinkiin saapuneella Viking Gabriellalla koettiin poikkeuksellisen ahtaita hetkiä, sillä osa ruokailijoista joutui nauttimaan aamiaisensa seisaaltaan.
Makuja.fi-sivustoon yhteyttä ottanut lukija kertoo Viking Gabriellan aamiaisbuffetissa olleesta tavallista pahemmasta ruuhkasta maanantaina. Monet ruokailijat joutuivat nauttimaan aamiaisensa seisten, sillä istumapaikkoja ei riittänyt läheskään kaikille asiakkaille. Lisää asiakkaita otettiin ruuhkasta huolimatta sisään ravintolaan, eikä tönimiseltä vältytty ihmismassan keskellä eikä jonoissa. Laivan kuulutuksessa kehotettiin ihmisiä poistumaan ravintolasta heti syömisen jälkeen, jotta lisää ihmisiä mahtuu aamupalalle.
Viking Gabriellan ravintolapäällikkö Erica Lehtinen on pahoillaan tapahtuneesta, mutta kertoo ruuhkan olevan yleistä varsinkin kesäkuukausina.
Keskimäärin tuhat syöjää joka aamu
Aamiasbuffetin ongelmat johtuivat Lehtisen mukaansa kireästä aikataulusta, sillä laivan tuli päästä jatkamaan matkaansa eteenpäin.
– Kesällä aamiaisbuffet on ollut erittäin täynnä. Varsinkin aamuina kun saavumme Helsinkiin ja kiiruhdamme lyhyen satama pysähdyksen jälkeen Tallinnaan, on aamiaisaika erittäin hektinen, Lehtinen toteaa.
Satamaan saapumisen vuoksi aamiaista tarjoillaan vain kahden tunnin ajan, joten varsinkin kesällä ruuhkaa syntyy usein. Viking Gabriellan matkustajakapasiteetti on 2400 matkustajaa.
– Keskimäärin meillä on 1000 syöjää näinä aamuina. Valitettavasti ihmisillä on usein sama aikataulu vaikka ravintola aukaistiinkin hyvissä ajoin ennen satamaa.

