Guava ei ole ainoastaan maukas hedelmä, vaan sillä on lisäksi uskomattomia terveysvaikutuksia.
Guavan on trooppinen, päärynänmuotoinen hedelmä. Se väri vaihtelee vaalean vihreästä punertavaan. Tuore guava on pehmeä ja tuoksuu voimakkaasti, ja sen maku on raikas ja hapahko.
Kuoritun guavan voi syödä sellaisenaan, käyttää jälkiruokiin tai soseuttaa kastikkeeksi. Sen pienet siemenet ovat syömäkelpoisia. Hedelmä maistuu hyvältä erityisesti rahka- ja kermajälkiruuissa. Se käy myös leivonnaisiin, paistettavaksi, keitettäväksi ja uunissa kypsennettäväksi.
Tämä monipuolinen hedelmä on monelle uusi tuttavuus, mutta sitä kannattaa kokeilla ennen kaikkea sen terveysvaikutuksien vuoksi. Lue guavan viisi uskomatonta terveyshyötyä.
Täynnä välttämättömiä vitamiineja ja mineraaleja
On mielenkiintoista, miten pieni hedelmä voi sisältää niin paljon ravinteita. Guavassa on korkeita määriä B6-, E- ja K-vitamiineja. Hedelmä on täynnä myös folaattia, kuparia ja mangaania. Kaikki nämä ravintoaineet ovat välttämättömiä raudan imeytymiselle.
Rauta on ravintoaine, joka auttaa tuottamaan uusia punasoluja. Punasolut kuljettavat happea kaikkialle elimistöön. Mitä enemmän punasoluja, sitä terveempi keho.
Vahvistaa immuunijärjestelmää
Guava on yksi rikkaimmista C-vitamiinin lähteistä. Yksi hedelmä sisältää kolminkertaisen määrän päivittäisestä C-vitamiinin tarpeesta. Ravintoaineet eivät ole ainoastaan hedelmälihassa, vaan myös lehdet ja kuoret ovat terveydelle hyödyllisiä.

