Viisi raaka-ainetta, jotka saattavat pilata ruokaelämyksen – ethän tarjoa näitä illallisvieraillesi!

Näin saat ruoat säilymään kauemmin

Tietyt ruoka-aineet jakavat mielipiteitä ja jotkin ovat jopa hengenvaarallisia allergikoille. Illalliskutsujen ruoka-ainevalinnat kannattaa miettiä tarkkaan.

VIDEO: Näin saat ruoat säilymään kauemmin

Illallisten ja juhlien suunnitteleminen on hauskaa, mutta moni tekee ajattelemattomia virheitä ruokia valitessaan. Tarkista tämä viiden raaka-aineen lista ja vältä mokat tehdessäsi ruokaa perheelle ja ystävillesi.

1. Valkosipuli

Moni pitää valkosipulileivästä ja siitä saakin herkullisen ja hyvän alkuruoan. Sekä valkosipulissa että muissakin sipuleissa on kuitenkin vahva maku, joka ottaa helposti vallan. Välttääkseen pistävän hengityksen, kannattaa valita ruoaksi jotain hieman miedompaa.

2. Korianteri

Korianteri jakaa vahvasti ihmisten mielipiteitä. Ne, jotka eivät siitä erityisemmin pidä, maistavat sen saippuaisena. Jos haluat, että ruoassasi on korianteria, kannattaa se tarjoilla erikseen vapaavalintaisena lisäkkeenä.

3. Chili

Chilin käyttö antaa ruoalle potkua, mutta joillekin se on liikaa. Osa toki rakastaa tulista ruokaa, mutta osa taas ei pysty sellaista syömään. Illallista suunnitellessa kannattaa olla varuillaan vahvojen mausteiden käytössä, varsinkin chili saattaa tehdä ruoasta liian tulista.

4. Pähkinät

Kannattaa kysyä vierailtaan etukäteen, ovatko he allergisia jollekin. Älä vain esimerkiksi oleta, että maapähkinävoita voi käyttää. Et varmastikaan halua, että joku joutuu suoraan sairaalaan illallisiltasi.

5. Osterit

Tuoreet osterit ovat ilman muuta ylellinen ruoka, mutta niiden kanssa voi mennä helposti pieleen. Simpukat ovat herkkiä elintarvikkeita ja vaativat juuri oikeaa säilytystapaa, etteivät ne mene pilalle. Skippaa siis varmuuden vuoksi osterit illalliskutsuilla.

Lähde: Mitt Kök

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja