Viisi opettelemisen arvoista vinkkiä! Näin teet paremman makuista kahvia kotona – keittimestä riippumatta

0:43 Omistatko Moccamaster -kahvinkeittimen? Tätä niksiä et tiennyt

Kotioloissakin on mahdollista nauttia kahvilatasoista kahvia, kunhan muistat kiinnittää huomiota muutamaan oleellisen seikkaan. Kahvin keittäminen ei ole välineurheilua, sillä millä tahansa välineellä on mahdollista valmistaa täydellinen kuppi kahvia, lupaa Health-sivusto.

Katso videolta tietämisen arvoinen Moccamaster-vinkki!

Seuraavien vinkkien avulla voit aloittaa aamusi joka kerta täydellisellä kupillisella kahvia. 

1. Kaikki lähtee kahviladun valitsemisesta

Kahvivalikoiman laajuus voi aiheuttaa päänvaivaa; tuotteita voi parhaimmassa tapauksessa löytyä kaupan hyllyltä kymmenittäin. Muutaman yksinkertaisen ohjenuoran avulla löydät helpommin juuri omaan suuhusi sopivan kahvin.

Aivan ensimmäiseksi kannattaa tarkistaa, mistä kahvipavut ovat peräisin ja miten ne on käsitelty. Mitä tummempi paahtoaste kahvissa on, sitä savuisempi maku kahviin saadaan.

– Yleinen sääntö on, että mitä matalammalla kahvi kasvaa, sitä pähkinäisempi ja maamaisempi maku niissä on. Korkeamman maaperän kahveissa on puolestaan enemmän hapokkuutta ja hedelmäisyyttä, kahvikouluttaja Josey Markiewickz kertoo.

Nämä säännöt yhdistettynä ennakkoluulottomaan kokeiluun auttavat sinua löytämään juuri omaan makuusi sopivan kahvin.

2. Jauha kahvisi itse

Kahvipapujen paahtaminen ei välttämättä ole ensimmäinen asia, joka mieleesi nousee heti herätyskellon herätettyä. Kahvin jauhaminen on kuitenkin loppupeleissä pieni vaiva verrattuna siihen, kuinka paljon se vaikuttaa kahvin makuun.

Kun kahvi säilytetään papuina, se säilyttää huomattavasti jauhettua kahvia paremmin herkästi haihtuvat arominsa, jotka näyttelevät tärkeää roolia kahvin maussa ja tuoksussa.

Sen lisäksi, että itsejauhamalla saat kuppiisi maukasta kahvia, saat kotiisi vastajauhetun kahvin vastustamattoman tuoksun.

3. Lisää aitoja makuja

Jos käytät kahviisi maitoa, panosta oikeisiin tuotteisiin. Markiewickz kehottaa lisäämään kahviin rohkeasti täysmaitoa, joka antaa kahviin täyteläistä makua.

– Monet ihmiset pelkäävät edelleen täysmaitoa, mutta kaksi ruokalusikkalista tätä maitoa sisältää vain 19 kilokaloria ja alle gramman tyydyttynyttä rasvaa, asiantuntija toteaa.

Jos haluat lisätä kahviisi makua ilman kaloreita, kanelijauheen lisääminen kahviin voi olla vinkki juuri sinua varten. Lisää puoli teelusikallista jauhettua kanelia ja huomaa ero! Myös inkivääri ja kaakaojauhe ovat kokeilemisen arvoisia mausteita.

4. Säilytä kahvi oikein

Käytitpä sitten valmiiksi jauhettua tai kokonaisia kahvipapuja, niiden säilyttämiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Säilytä kahvi aina ilmatiiviissä pakkauksessa kuivassa ja viileässä paikassa. Markiewiczin mukaan jauhettu kahvi menettää arominsa noin kahdessa viikossa.

5. Keitä kahvi hyvästä vedestä

Noin 98 prosenttia kahvista on vettä, joten ei ole lainkaan samantekevää, millaista kahvia kahvinkeittimeesi kaadat. Sama kahvi voi siis maistua hyvinkin erilaiselta riippuen siitä, millaista vettä käytät.

Lue lisää veden vaikutuksesta kahvin makuun tästä.

Lähde: Health

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja