0:47

Voiko pehmennyttä kahvipakettia käyttää? Selvitimme vastauksen ikuisuuskysymykseen

Ilmatiivissa paketissa kahvi säilyy hyvänä noin vuoden, mutta mitä tehdä, jos kauppakassista paljastuu kovan "tiiliskiven" sijaan pehmeäksi muuttunut paketti? 

Pomi videolta resepti raikkaan kahvipirtelön valmistukseen. 

Moni on taatusti pohtinut iskun tai muun syyn seurauksena pehmenneen kahvipaketin kohtaloa. Onko kahvi käyttökelpoista? Vaikuttaako paketin pehmeneminen kahvin makuun?

Selvitimme vastauksen tähän päänvaivaa aiheuttavaan kysymykseen. Vastaus ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen kuin voisi luulla.

Kuppiin saattaa päätyä vanhan makuista kahvia

Pauligin mukaan kahvia voi käyttää hyvillä mielin, mikäli kahvipaketti on pehmennyt vastikään ja kahvi on tarkoitus käyttää heti. Pehmeneminen vastaa siis saamaa, kuin paketti olisi avattu pehmenemishetkellä. 

Tiesitkö? Kahvin hyvän maun pitkään säilyttävä tyhjiäpakkausteknologia otettiin Pauligilla käyttöön jo vuonna 1964.

Yli viikon ajan kaapin perukoilla lojunutta pehmennyttä kahvipakettia ei kuitenkaan kannata käyttää, sillä jauhetun kahvin maku muuttuu herkästi hapen vaikutuksesta. Happi reagoi rasvojen kanssa eltaannuttaen kahvin, jolloin kuppiisi saattaa päätyä tavallisesta poikkeavaa, toisin sanoen vanhan makuista juomaa.

Pehmenneen kahvipaketin sisältö ei siis varsinaisesti ole pilalla, mutta pehmenneestä paketista keitettyjen sumppien makuelämys ei välttämättä vastaa odotettua. 

Lähde: Paulig

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja