Voiko pehmennyttä kahvipakettia käyttää? Selvitimme vastauksen ikuisuuskysymykseen
Ilmatiivissa paketissa kahvi säilyy hyvänä noin vuoden, mutta mitä tehdä, jos kauppakassista paljastuu kovan "tiiliskiven" sijaan pehmeäksi muuttunut paketti?
Pomi videolta resepti raikkaan kahvipirtelön valmistukseen.
Moni on taatusti pohtinut iskun tai muun syyn seurauksena pehmenneen kahvipaketin kohtaloa. Onko kahvi käyttökelpoista? Vaikuttaako paketin pehmeneminen kahvin makuun?
Selvitimme vastauksen tähän päänvaivaa aiheuttavaan kysymykseen. Vastaus ei kuitenkaan ole niin yksiselitteinen kuin voisi luulla.
Kuppiin saattaa päätyä vanhan makuista kahvia
Pauligin mukaan kahvia voi käyttää hyvillä mielin, mikäli kahvipaketti on pehmennyt vastikään ja kahvi on tarkoitus käyttää heti. Pehmeneminen vastaa siis saamaa, kuin paketti olisi avattu pehmenemishetkellä.
Tiesitkö? Kahvin hyvän maun pitkään säilyttävä tyhjiäpakkausteknologia otettiin Pauligilla käyttöön jo vuonna 1964.
Yli viikon ajan kaapin perukoilla lojunutta pehmennyttä kahvipakettia ei kuitenkaan kannata käyttää, sillä jauhetun kahvin maku muuttuu herkästi hapen vaikutuksesta. Happi reagoi rasvojen kanssa eltaannuttaen kahvin, jolloin kuppiisi saattaa päätyä tavallisesta poikkeavaa, toisin sanoen vanhan makuista juomaa.
Pehmenneen kahvipaketin sisältö ei siis varsinaisesti ole pilalla, mutta pehmenneestä paketista keitettyjen sumppien makuelämys ei välttämättä vastaa odotettua.
Lähde: Paulig
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan