Viinistä on moneksi – valmista itse häikäiseviä drinkkejä ja jäähilejuomia

viini,-jäähilejuoma,-drinkki
Viinistä on moneksi! Shutterstock

Viinien hanapakkaukset ovat suuressa suosiossa etenkin kesäisin. Muutamalla vinkillä saat muutettu halpojenkin hanapakkausten maun häikäiseviin sfääreihin.

Viineistä saa itse muokattua vieläkin paremman makuisia hedelmien ja erilaisten juomien avulla.

1. Sangrian korvike

Sangrian korvikkeen saa nopeasti aikaiseksi, kun täyttää lasin puoliksi sitruunanmakuisella virvoitusjuomalla. Kaada sitten punaviiniä lasiin niin, että se on melkein täysi. Juoman joukkoon voi halutessaan laittaa myös muutaman appelsiiniviipaleen. Lue myös:Juomavinkki: Terveellisempi versio sangriasta

2. Kevyt drinkki

Laita lasiin paljon jäitä. Lisää lasiin sitten 2 osaa erittäin viileää valkoviiniä ja yksi osa haluamaasi kivennäisvettä. Purista joukkoon myös hieman limemehua ja nauti.

3. Koristele ananaksella

Lisää valkoviinin, kuohuviinin tai roséviinin joukkoon ananasviipale ja maku muuttuu samalla hetkellä ihanan makeaksi ja trooppiseksi.

4. Vesimelonin ystäville

Sekoita makean valkoviinin tai roséviinin sekaan hieman murskattua vesimelonia ja limeviipaleita. Koristele kaunis juoma tuoreella mintulla.

5. Sitruunaunelma

Lisää lasiin yhtä paljon valkoviiniä ja sitruunamehua. Lisää myös hieman jäitä ja loraus sitruunanmakuista kivennäisvettä.

6. Granaattiomenasta näyttävyyttä

Lisää valkoviinin sekaan granaattiomenan siemeniä ja juoma näyttää ja maistuu upealta.

7. Jäähilejuoma

Laita viiniä jääpalamuottiin ja iske pakastimeen jäähtymään. Nämä jäätyneen jääkuutiot voi sitten heittää tehosekoittimeen ja sekoittaa niistä herkullisen makuista jäähilejuomaa.

Jos haluat juomaan lisää makeutta voit noudattaa myös alla olevaa vinkkiä:

Makea jäähilejuoma

Ainekset:

2,5 dl viiniä

2 rkl sokerisiirappia

Valmistus:

Sekoita ainekset keskenään ja laita pakastimeen. Sekoita sitten jäätynyt seos hilemäiseksi tehosekoittimessa ja nauti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!