Viime hetken herkkuvinkki äitienpäivään: Suklaa-banaanikrepit maistuvat taatusti!

suklaa-banaanikrepit
Shutterstock

Jos tarjoilut eivät ole vielä valmiina äitienpäivään, kokeile suussa sulavia suklaa-banaanikreppejä.

Jos krepit eivät yksin riitä, katso videolta, kuinka pyöräytät mukikakun viidessä minuutissa.

Sunnuntaina juhlitaan äitejä. Mikäli omat valmistelusi ovat jääneet viime tinkaan, Delish.com-sivusto vinkkaa kokeilemaan herkullisia suklaa-banaanikreppejä.

Suklaa-banaanikrepit

Ainekset (4 kpl):

n. 3,5 dl maitoa
n. 2,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl hienosokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljaa
3 kananmunaa
55 grammaa voita, sulatettuna
2 banaania, viipaloituna
reilu desi sulatettua suklaata

Valmistusohje:

Sekoita tehosekoittimessa maito, jauhot, sokeri, suola, vanilja, kananmunat sekä sulatettu voi. Sekoita, kunnes seos on tasainen ja ilmava. Jos mahdollista, anna taikinan levätä 15 minuuttia huoneenlämpötilassa (tai yön yli jääkaapissa).

Lämmitä keskikokoinen pannu. Levitä pannulle voita tai kasviöljyä. Kaada taikinaa pannulle noin 0,5–1 dl, ja pyöräytä pannua niin, että taikina leviää tasaisesti. Paista, kunnes krepin pinta on saanut kultaisen värin, noin 2–3 minuuttia. Irrota kumisella lastalla kreppi yhdestä reunasta varovasti ja käännä nopeasti ympäri. Paista vielä minuutin verran, ja liu’uta kreppi pois pannulta lautaselle. Paista loppu taikina samalla menetelmällä.

Taittele valmis kreppi nelinkerroin. Koristele suklaalla ja banaanisiivuilla.

Lähde: Delish.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!