Viileät viiniostokset historiaan – Alko nappaa virrat pois kylmäkaapeista

AOP, alko, liike, myymälä, alkoholi
Tietyt kylmäsäilytystä vaativat juomat – kuten sahti, arvoviinit ja kypsytetyt oluet – myydään kylmäkaapista jatkossakin, tiedotteessa kerrotaan. Mikko Lieri / All Over Press

Alko kertoo säästävänsä sähköä muun muassa valaistuksesta ja kylmäkaapeista osana sähkönsäästökampanjaa.

Alko tiedottaa, että se kytkee myymälöissään olevat kylmäkaapit toistaiseksi pois käytöstä sähkön säästämiseksi. Kylmäkaapit kytketään pois päältä, vaikka vaikutus sähkönkulutukseen on pieni, tiedotteessa sanotaan. 

– Mielestämme virran sammuttaminen kylmäkaapeista on vastuullinen päätös tässä tilanteessa. Uskomme asiakkailtamme riittävän tähän ymmärrystä, sanoo Alkon asiakaskokemuksesta ja palveluverkoston kehittämisestä vastaava johtaja Tuula Sillanmäki tiedotteessa.

Tietyt kylmäsäilytystä vaativat juomat – kuten sahti, arvoviinit ja kypsytetyt oluet – myydään kylmäkaapista jatkossakin, tiedotteessa kerrotaan.

Alkon mukaan eniten sähköä sen myymälöissä kuluu valaistukseen.

– Varmistamme, että sammutamme myymälöiden valot ja virrat erilaisista sähkölaitteista yön ajaksi. Lisäksi mahdollisuuksien mukaan sammutamme valomainokset. Kiinteistöjen omistajien kanssa olemme sopineet, että myymälöiden lämpötilaa voi tarvittaessa laskea, toteaa Sillanmäki.

Tiedotteessa kerrotaan myös, että mahdollisten sähkökatkosten aikaan Alko joutuu sulkemaan myymälänsä, sillä ilman sähköä myymälöissä ei pystytä käyttämään muun muassa kassoja ja maksupäätteitä.

Lähde: Alko

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.