Viileä kevät vaikuttaa myös mansikoihin – maku saattaa yllättää!
Vaikka moni harmittelee tavallista viileämpää kevättä, saattaa auringon odottelulla olla positiivisia vaikutuksia kesän mansikkasatoon.
Allt om Mat -sivuston mukaan viileä kesä ja yöpakkaset voivat vaikuttaa tänä vuonna kypsyvien mansikoiden makuun erityisen positiivisesti.
Mansikka varastoi kylmällä säällä enemmän sokeria
Vaikka kylmä kevät voi vaikuttaa mansikkasadon määrään negatiivisesti, voivat kylmät yöt yllättäen makeuttaa mansikoita entisestään. Yöpakkasten ansiosta mansikat saattavat maistua tulevana keväänä erityisen makeilta.
– Kun lämpötila vaihtelee lämpimän ja kylmän välillä, kasvi suojautuu varastoimalla enemmän sokeria. Marjat voivat olla tänä vuonna tavallista makeampia, ruotsalainen mansikanviljelijä Anders Hagberg kirjoittaa di.se-sivustolla.
Mansikat ovat tavallisesti parhaimmillaan keskikesällä. Asiantuntijan kertoo, että ainakin Ruotsissa vaikuttaa toistaiseksi siltä, että toivo hyvästä mansikkasadosta ei olisi menetetty.
– Tilanne näyttää hyvältä, koska talvi oli leuto, Hagberg toteaa.
Lähteet: Allt om Mat, di.se
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa