Viiden sekunnin sääntö ja hikipisaroita – näitä ällöttäviä asioita et tiennyt ravintoloista

ravintolat
Kipeän kokin laittamaa ruokaa? Ei kiitos. Shutterstock

The Daily Meal listasi ravintoloihin liittyviä ällöttäviä asioita, joita asiakkaana et ehkä ole tullut ajatelleeksi. 

Urbaanilegendat ruokaan sylkevistä kokeista ja kokkien huonosta käsihygieniasta elävät sitkeästi ihmisten puheissa, mutta oletko tullut ajatelleeksi seuraavia, ruokahalun vieviä seikkoja ravintolassa vieraillessasi?

Ennen lukemista Makuja.fi haluaa kuitenkin muistuttaa, että Suomessa ravintoloiden hygienia on hyvällä tasolla, joten juttuun kannattaa suhtautua pilke silmäkulmassa. 

Pikkupurtavat baarissa

Kun saat baarissa eteesi kulhollisen suolapähkinöitä tai muuta naposteltavaa, saattaa olla, ettei sinun kätesi ole ensimmäinen, joka pähkinöitä koskettaa, The Daily Meal varoittaa. Sopiikin toivoa, että sinua aiempi asiakas on pessyt kätensä huolellisesti. 

Leipäkori

Lämpimiä, rapeakuorisia leipiä, joita tarjoilija saattaa tarjota korista ennen varsinaisia ruokalajeja tai ruokalajin kanssa, on luultavasti hipelöinyt moni muukin asiakas. Saatatkin ehkä haluta miettiä kahdesti ennen kuin lääpit leipiä. 

Viiden sekunnin sääntö

Viiden sekunnin säännön mukaan ruoka on syömäkelpoista, jos se tippuu lattialle mutta poimit sen viiden sekunnin kuluessa. Valitettavasti tutkijoiden tekemissä testeissä väite ei pidä aivan paikkaansa.

Onkin siis syytä toivoa, että ravintolat eivät noudata viiden sekunnin sääntöä. Kokilta kuin kokiltahan tippuu toisinaan ruokaa lattialle. 

Kipeä henkilökunta

Ravintola-alalla henkilökunta on toisinaan kiireistä, paineen alla ja usein myös heikosti palkattua. Saattaakin olla, että kokki loihtii ruokaa nuhaisena aivastellen. 

Hikoilevat kokit

Kaikki kokkauskilpailuja televisiosta katsoneet ovat taatusti nähneet hikikarpaloita ja suoranaisia hikitulvia kokkien otsalla. Sopiikin toivoa, ettei oikeiden ravintoloiden keittiöissä ole aivan yhtä kuuma ja kiireiset oltavat, sillä emme mielellämme haluaisi hikipisaroita annoksiimme. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!