Vihdoinkin eroon turvotuksesta – salaisuus löytyy veden juomisesta!
Veden juominen on äärimmäisen tärkeää etenkin laihtumisesta haaveileville. Riittävä vedenjuonti ehkäisee turvotusta ja pitää aineenvaihdunnan liikkeellä. Mutta miten lisätä veden juontia ja muistaa nesteyttää riittävän usein?
Jos riittävä veden juominen tuottaa sinulle ongelmia, kokeile näitä niksejä!
Tee merkit vesipulloosi
Merkitse vesipulloosi viivat kertomaan esimerkiksi, miten paljon vettä tulee olla juotuna puoleenpäivään tai kello kuuteen mennessä. Merkit auttavat pitämään vedenjuontitahdin tasaisena.
Kuljeta vesipulloa mukanasi
Ota tavaksi hörppäistä vettä aina, kun vaihdat tehtävästä toiseen. Kun esimerkiksi lähdet töistä ja siirryt harrastukseesi, juo vesipullo tyhjäksi. Tai älä lähde lounaalle ennen kuin olet tyhjentänyt vesilasin pöydältä.
Siemaile, älä kittaa
Ison vesilasin juominen toki saa juomakiintiötä nopeasti täyteen, mutta runsas määrä saa olon tuntumaan täydeltä ja turvonneelta. Siksi vettä kannattaa juoda pikemminkin pienissä erissä. Vesi myös imeytyy paremmin, kun sen juo rauhalliseen tahtiin.
Juo ennen ateriointia
Ota tavaksesi juoda lasillinen vettä aina ennen kuin syöt. Tämä myös täyttää vatsalaukkuasi, jolloin et tule syöneeksi niin paljon ruokaa. Veden juominen on äärimmäisen tärkeää etenkin laihtumisesta haaveileville. Mutta miten lisätä veden juontia ja muistaa nesteyttää riittävän usein?
Lähde: Prevention
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka