Vihdoinkin eroon turvotuksesta – salaisuus löytyy veden juomisesta!
![Copyright: Shutterstock. Photographer: Shutterstock. vesilasi](https://im.mtvuutiset.fi/image/6011146/landscape16_9/1024/576/982824544a6424095fcd8bfa1f5a00d5/Mf/vesilasi.jpg)
Veden juominen on äärimmäisen tärkeää etenkin laihtumisesta haaveileville. Riittävä vedenjuonti ehkäisee turvotusta ja pitää aineenvaihdunnan liikkeellä. Mutta miten lisätä veden juontia ja muistaa nesteyttää riittävän usein?
Jos riittävä veden juominen tuottaa sinulle ongelmia, kokeile näitä niksejä!
Tee merkit vesipulloosi
Merkitse vesipulloosi viivat kertomaan esimerkiksi, miten paljon vettä tulee olla juotuna puoleenpäivään tai kello kuuteen mennessä. Merkit auttavat pitämään vedenjuontitahdin tasaisena.
Kuljeta vesipulloa mukanasi
Ota tavaksi hörppäistä vettä aina, kun vaihdat tehtävästä toiseen. Kun esimerkiksi lähdet töistä ja siirryt harrastukseesi, juo vesipullo tyhjäksi. Tai älä lähde lounaalle ennen kuin olet tyhjentänyt vesilasin pöydältä.
Siemaile, älä kittaa
Ison vesilasin juominen toki saa juomakiintiötä nopeasti täyteen, mutta runsas määrä saa olon tuntumaan täydeltä ja turvonneelta. Siksi vettä kannattaa juoda pikemminkin pienissä erissä. Vesi myös imeytyy paremmin, kun sen juo rauhalliseen tahtiin.
Juo ennen ateriointia
Ota tavaksesi juoda lasillinen vettä aina ennen kuin syöt. Tämä myös täyttää vatsalaukkuasi, jolloin et tule syöneeksi niin paljon ruokaa. Veden juominen on äärimmäisen tärkeää etenkin laihtumisesta haaveileville. Mutta miten lisätä veden juontia ja muistaa nesteyttää riittävän usein?
Lähde: Prevention
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka