Vihdoinkin eroon turvotuksesta – salaisuus löytyy veden juomisesta!

vesilasi
Shutterstock

Veden juominen on äärimmäisen tärkeää etenkin laihtumisesta haaveileville. Riittävä vedenjuonti ehkäisee turvotusta ja pitää aineenvaihdunnan liikkeellä. Mutta miten lisätä veden juontia ja muistaa nesteyttää riittävän usein?

Jos riittävä veden juominen tuottaa sinulle ongelmia, kokeile näitä niksejä!

Tee merkit vesipulloosi

Merkitse vesipulloosi viivat kertomaan esimerkiksi, miten paljon vettä tulee olla juotuna puoleenpäivään tai kello kuuteen mennessä. Merkit auttavat pitämään vedenjuontitahdin tasaisena. 

Kuljeta vesipulloa mukanasi

Ota tavaksi hörppäistä vettä aina, kun vaihdat tehtävästä toiseen. Kun esimerkiksi lähdet töistä ja siirryt harrastukseesi, juo vesipullo tyhjäksi. Tai älä lähde lounaalle ennen kuin olet tyhjentänyt vesilasin pöydältä.

Siemaile, älä kittaa

Ison vesilasin juominen toki saa juomakiintiötä nopeasti täyteen, mutta runsas määrä saa olon tuntumaan täydeltä ja turvonneelta. Siksi vettä kannattaa juoda pikemminkin pienissä erissä. Vesi myös imeytyy paremmin, kun sen juo rauhalliseen tahtiin.

Juo ennen ateriointia

Ota tavaksesi juoda lasillinen vettä aina ennen kuin syöt. Tämä myös täyttää vatsalaukkuasi, jolloin et tule syöneeksi niin paljon ruokaa. Veden juominen on äärimmäisen tärkeää etenkin laihtumisesta haaveileville. Mutta miten lisätä veden juontia ja muistaa nesteyttää riittävän usein?

Lähde: Prevention

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.