Vieläkin parempaa kasvissosekeittoa – älä unohda tätä vaihetta!
Paahdettu kasvissosekeitto saa makeutta hunajasta. Herkullinen keitto on superhelppo valmistaa!
Syksyn sadon juureksista valmistuu helppo ja nopea kasvissosekeitto. Kun kasvikset paahtaa uunissa ennen keitoksi soseuttamista, saa keittoon paahteisen maun.
Ylimääräinen vaihe todella kannattaa: tätä herkullisempaa keittoa et ole maistanut!
Paahdettu hunajainen kasvissosekeitto
750 g juureksia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
hunajaa
Lisäksi:
10 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa
Kuori ja pilko juurekset, sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja oliiviöljyllä. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin puolen tuntia. Valmista kasvisliemi esimerkiksi vedestä ja kasvisliemikuutioista.
Kaada paahdetut kasvikset kattilaan. Kaada joukkoon osa kasvisliemestä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma.
Kaada loppu kasvisliemi joukkoon välissä sekoittaen, kunnes keitto on koostumukseltaan sopivan pehmeää ja tasaista.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut