Vieläkin parempaa kasvissosekeittoa – älä unohda tätä vaihetta!

Mainos
kasvissosekeitto

Paahdettu kasvissosekeitto saa makeutta hunajasta. Herkullinen keitto on superhelppo valmistaa!

Syksyn sadon juureksista valmistuu helppo ja nopea kasvissosekeitto. Kun kasvikset paahtaa uunissa ennen keitoksi soseuttamista, saa keittoon paahteisen maun.

Ylimääräinen vaihe todella kannattaa: tätä herkullisempaa keittoa et ole maistanut!

Paahdettu hunajainen kasvissosekeitto

750 g juureksia
2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
0,5 dl oliiviöljyä
hunajaa

Lisäksi:

10 dl kasvislientä
2 dl ruokakermaa

Kuori ja pilko juurekset, sipulit ja valkosipulinkynnet. Nosta ne leivinpaperin päälle uunipellille. Mausta suolalla, pippurilla, hunajalla ja oliiviöljyllä. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin puolen tuntia. Valmista kasvisliemi esimerkiksi vedestä ja kasvisliemikuutioista.

Kaada paahdetut kasvikset kattilaan. Kaada joukkoon osa kasvisliemestä ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää ruokakerma.

Kaada loppu kasvisliemi joukkoon välissä sekoittaen, kunnes keitto on koostumukseltaan sopivan pehmeää ja tasaista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.