Vielä ehdit tehdä siman vapuksi – nappaa helppo ohje

sima_4_D8S8944-Edit
Sima kuuluu vappuun! Nappaa perinteinen ja helppo ohje. Hellapoliisi / Kati Jaakonen

Perinteinen sima maistuu vappuna. Tämä helppo sima valmistuu kolmessa päivässä huoneenlämmössä. Nappaa ohje!

Mitä olisikaan vappu ilman munkkeja ja simaa? Perinteisen siman ehtii vielä valmistaa vapuksi, jos käymisprosessin suorittaa huoneenlämmössä.

Siman valmistus – nämä ainekset tarvitset veden lisäksi:

Sokeri
Fariinisokeri
Sitruunan mehu
Tuorehiiva
Rusinat

Tämä simaohje on Hellapoliisina tunnetun ruokayrittäjä Kati Jaakosen loihtima. Nyt alkaa olla viimeiset hetket käsillä, jotta juhlajuoma valmistuu ajoissa vapun herkkupöydän tarjoiluihin. 

– Itse valmistettu sima kruunaa kevään riehakkaimman juhlan, Kati totesi MTV Uutisten Makuja-ruokasivuille vuonna 2017 simaohjeestaan.

Siman valmistuksessa kannattaa muistaa yksi tärkeä seikka: simaa ei saa pullottaa liian tiiviisti käymisvaiheessa. Jos korkki on tiiviisti kiinni, on riskinä, että paine pullossa kasvaa liian suureksi. 

Artikkeli on uusinta viime vuodelta.

Siman kylkeen munkkeja? Näin leivot parhaat vappumunkit:

0:52
Nappaa ohje parhaisiin vappumunkkeihin.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja