VIDEO: Urheilijan ruokavalio syynissä – mitä suomalaiskiekkoilija syö?

Kana ja pasta
Shutterstcok

Huomenta Suomen Makuja-osiossa käytiin tapaamassa Espoo Bluesin joukkueenjohtajaa Ilari Näckeliä ja jääkiekkopelaaja Siim Liivikiä. Mitä kuuluu jääkiekkoilijan ruokavalioon?

Ruokailut ovat iso osa ammattiurheilijan arkea.

– Ruokailut ovat isossa roolissa meidän ammattiurheilussa, koska pelataan paljon ja harjoitellaan paljon – palautuminen ja tankkaaminen ovat isossa roolissa. Paljon syödään, mutta näin ammattiurheilijan pitää tehdäkin, että on valmiina pelaamaan, kertoo Espoo Bluesin joukkueenjohtaja Ilari Näckel.

Mikä mahtaa olla kiekkoilijan lempiruoka?

– Vähän tulee ehkä korvista ulos jo tuossa talven mittaan, kun paljon syödään, mutta yleensä kana on se proteiini ja usein pastaa ja riisiä siihen lisäksi. Siitä lähdetään liikkeelle, Näckel paljastaa.

Syö kuin kiekkoilija – testaa nämä kanapastareseptit:

Mitä Siim "Märkä-Simo" Liivik syö aamupalaksi ja kuinka kiekkoilija tankkaa ennen pelejä? Entä kuinka syntyy täydellinen jääkiekkoilijan lounas? Katso videolta:

Lätkäpelaajan kanssa keittiössä 5:31

Jos video ei toimi mobiililaitteellasi, valitse selaimen täysversio.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!