VIDEO: Kaakaonviljelijät maistavat ensimmäistä kertaa suklaata – reaktiot vetävät sanattomaksi

Kaakaopapujen alkulähteellä suklaa on luksustuote, jota vain harvat ovat päässeet maistamaan.

Norsunluurannikko on maailman suurin kaakaopavun vientimaa, tuottaen vuosittain yli 1,6 miljoonaa tonnia kaakaopapuja - suklaan tärkeintä ainesosaa. Suklaa on maailmalla miljardibisnes, mutta tämä länsimaalaisille tuttuakin tutumpi herkku ei suinkaan ole itsestäänselvyys kaikille. Kaakaopapujen alkulähteillä, Norsunluurannikolla monet papujen viljelijät eivät koskaan ole päässeet maistamaan tätä luksusherkkua.

"En tiedä, mitä pavuistani valmistetaan"

Kaakaopapuja Norsunluurannikolla viljelee muun muassa Alfonse. Hän kerää pavut, kuivaa ne, mutta ei suinkaan valmista niistä suklaata.

– En oikeastaan tiedä, mitä pavuistani valmistetaan. Minä yritän vain tienata elantoni viljelemällä papuja. He (ostajat) tekevät siitä hyvää ruokaa, mutta en ole koskaan nähnyt sitä. En oikeastaan tiedä, onko se edes totta, Alfonse toteaa videolla.

Tämän kommentin jälkeen uutistoimittaja kaivaa Alfonsen yllätykseksi taskustaan pienen levyllisen aitoa suklaata. Alfonse pääsee ensimmäistä kertaa elämässään maistamaan työnsä hedelmää.

– Onko tämä suklaata? En tiennyt, että suklaa on näin hyvää. Herkullista, Alfonse toteaa haltioissaan.

"Mikä etuoikeus päästä maistamaan suklaata"

Kaakaoviljelijä innostuu maistamastaan herkusta niin paljon, että haluaa viedä sitä maistettavaksi myös ystävilleen. Alfonsen ystävät ovat aluksi kummissaan, mutta ymmärtävät pian suklaan herkullisuuden.

– Tämän takia valkoiset ihmiset ovat niin terveitä, Alfonse toteaa vielä.

Suklaapatukka maksaa Norsunluurannikolla noin 2 euroa. Alfonse tienaa päivässä 7 euroa, joilla hän turvaa 15 henkisen perheensä ja neljän kaakaopalstalla työtä tekevän elämän. Alfonse vie suklaata maistettavaksi myös muille viljelijöille.

– Me valitamme joskus, kun kaakaonviljely on niin raskasta. Nyt me saamme nauttia lopputuloksesta. Mikä etuoikeus onkaan päästä maistamaan tätä, yksi viljelijöistä toteaa.

– Aion säilyttää tämän kääreen, jotta voin näyttää sen lapsilleni, toinen lisää.

Lopuksi riemu vasta repeääkin, kun uutistoimittaja paljastaa viljelijöille hänellä olevan mukanaan vielä yksi suklaapatukka.

Katso videolta viljelijöiden uskomattomat reaktiot:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja