Venähtivätkö pikkujoulut? Kohenna oloa näillä ruoilla

tomaattimehu
Shutterstock

Pikkujoulujen jälkeisenä aamuna Foxnewsin listaamat ruoat ja juomat saattavat olla tarpeen.

Kananmunat

Kananmunat sisältävät kysteiini-nimistä aminohappoa, joka voi auttaa pilkkomaan elimistöstä haitallisia aineita. Kysteiinin lisäksi kananmunissa on runsaasti B-vitamiinia, jonka on joissain tutkimuksissa todettu helpottavan krapulan oireita.

Inkivääri

Pieni määrä inkivääriä saattaa auttaa turvotukseen ja huonoon oloon. Raasta inkivääriä esimerkiksi marja- tai hedelmäsmoothieen.

Banaani

Kostean illan jälkeen elimistösi saattaa kaivata kaliumia, jota saat helposti banaanista. 

Tomaattimehu

Raikas tomaattimehu on hyvä vaihtoehto sunnuntaiaamuun. Se sisältää riittävästi sokeria antamaan elimistöllesi potkua ja toisaalta myös terveellistä tomaattien sisältämää lykopeenia.

Parsa

Korealaisen tutkimuksen mukaan parsa tehostaa alkoholia pilkkovien entsyymien toimintaa. Tutkimuksessa parsaa syötiin ennen alkoholin nauttimista, mutta tutkijat uskovat, että myös seuraavana päivänä nautitusta annoksesta voi olla hyötyä. 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja