Venähtivätkö pikkujoulut? Kohenna oloa näillä ruoilla

tomaattimehu
Shutterstock

Pikkujoulujen jälkeisenä aamuna Foxnewsin listaamat ruoat ja juomat saattavat olla tarpeen.

Kananmunat

Kananmunat sisältävät kysteiini-nimistä aminohappoa, joka voi auttaa pilkkomaan elimistöstä haitallisia aineita. Kysteiinin lisäksi kananmunissa on runsaasti B-vitamiinia, jonka on joissain tutkimuksissa todettu helpottavan krapulan oireita.

Inkivääri

Pieni määrä inkivääriä saattaa auttaa turvotukseen ja huonoon oloon. Raasta inkivääriä esimerkiksi marja- tai hedelmäsmoothieen.

Banaani

Kostean illan jälkeen elimistösi saattaa kaivata kaliumia, jota saat helposti banaanista. 

Tomaattimehu

Raikas tomaattimehu on hyvä vaihtoehto sunnuntaiaamuun. Se sisältää riittävästi sokeria antamaan elimistöllesi potkua ja toisaalta myös terveellistä tomaattien sisältämää lykopeenia.

Parsa

Korealaisen tutkimuksen mukaan parsa tehostaa alkoholia pilkkovien entsyymien toimintaa. Tutkimuksessa parsaa syötiin ennen alkoholin nauttimista, mutta tutkijat uskovat, että myös seuraavana päivänä nautitusta annoksesta voi olla hyötyä. 

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.