3 hyvää syytä juoda giniä

gini
Gini ei ole täysin epäterveellistä, sillä se voi muun muassa helpottaa pitämään flunssan loitolla! Shutterstock

Onko GT, eli gin & tonic, sinunkin suosikkidrinkkisi? Onnea – ginin kohtuullinen käyttö vaikuttaisi tekevän hyvää terveydelle. 

Juopottelu ei tee hyvää kenenkään terveydelle, mutta kohtuullisella alkoholinkäytöllä voi sen sijaan olla myös joitain suotuisia vaikutuksia. 

Womanmagazine listasi ginin terveysvaikutuksia. 

1. Voi auttaa flunssan ehkäisyssä

Gini valmistetaan katajanmarjoista, jotka ovat todella voimakkaita paitsi maultaan, myös terveyshyödyiltään. Ne sisältävät runsaasti antioksidanteeja ja C-vitamiinia, jotka vaikuttavat vastustuskykyysi ja voivat näin auttaa flunssan ehkäisyssä. 

2. Voi helpottaa nivelsärkyä

Vanhan kansan lääke särkeviä niveliä vastaan on upottaa kourallinen keltaisia rusinoita kulholliseen giniä ja antaa sen hautua yön yli. Tämän jälkeen on tarkoitus 9 rusinaa päivässä, jotta särky ja tulehdukset helpottavat. 

3. Voi tehostaa ruoansulatusta

Katajanmarja on diureetti kuten kahvi, joten se voi helpottaa turvotusta. Lisäksi giniä nautitaan usein yrttien kanssa, mikä vaikuttaa ruoansulatukseen ja voi auttaa vatsalaukkua pilkkomaan ruokaa tehokkaammin. 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja