Eroon turvotuksesta – näiden ruokien avulla vatsasi litistyy nopeasti

Shutterstock

Joulun jäljiltä keho on usein turvonnut, mutta syömällä oikeita ruoka-aineita ikävästä tunteesta on helppo päästä nopeasti eroon.

Poimi Women's Health -lehden vinkit siihen, mitä ruoka-aineita kannattaa suosio, mikäli turvotus vaivaa ja haave litteämmästä vatsasta siintää mielessä!

Cayennepippuri

Tulinen ruoka ehkäisee turvotusta sen sisältämän kapsaisiinin takia.

Jogurtti

Jogurtin sisältämät probiootit pitävät ruoansulatuksen kunnossa ja auttavat ruokaa imeytymään kunnolla. Suosi etenkin maustamattomia jogurtteja, joissa ei ole turhia sokereita.

Inkivääri

Inkivääri on yksi maailman vanhimmista rohtona käytetyistä mausteista. Inkivääri ehkäisee tulehduksia ja turvotusta. Paras tapa nauttia inkivääriä on juoda siitä tehtyä teetä esimerkiksi heti ruoan jälkeen.

Fenkolinsiemenet

Fenkolinsiemeniä on käytetty rohtona Intiassa jo tuhansien vuosien ajan. Pureskele puoli teelusikallista fenkolinsiemeniä, kun tahdot raikkaamman hengityksen ja litteän vatsan.

Banaani

Banaani on yksi eniten kaliumia sisältävistä ruoista. Kalium voi auttaa turvotuksen hillitsemisessä tehokkaasti, joten hedelmää kannattaa suosia.

Sitruuna

Sitruunaveden juomisesta todella on hyötyä turvotuksen poistamiseen. Juo sitruunavettä heti aamusta.

Valkosipuli

Pahanhajuinen hengitys voi olla turvotuksen poistumisen arvoista. Valkosipulin syöminen etenkin suolaisten ruokien kanssa voi aiheuttaa turvotusta, mutta kun syöt valkosipulia yksistään, auttaa se pääsemään eroon turvotuksesta.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!