Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vegaaninen mustapapu-maissitaco

Julkaistu 29.06.2017 20:28

Taco on loistavan monikäyttöinen ruokalaji. Sinne voi piilottaa tähteet, sen voi hifistellä ja sen voi tehdä aitoon katuruokakulttuurin tyyliin, yksinkertaisesti. Se voi olla pitkään haudutetun lihan juhlaa tai kuten tässä, vegaaninen riemuvoitto.

Olennaista tacon täyttämisessä ovat ainesten suhteet. Kaikelle tulee löytyä balanssi. Loppupeleissä se löytyy vasta tacoa kootessa, mutta asioita toki auttaa, kun täytteen ainesosat ovat aluksi kunnolla mietittyjä ja tehtyjä.

Tässä vegaanisessa tacossa makua voi säädellä varsin helposti chipotle-chilien määrällä (löytyy varmimmin Prisma-Citymarket -akselilta). Ne tulevat ihan kaupan purkista, koska raaka-aineita on näillä leveysasteilla turha etsiä kaupoista. Muutenkin tämä taco on kokkailussani poikkeus, koska puolet kamasta tulee purkista tai pussista. Pakastemaissin voi kernaasti korvata itse keitetyllä tai grillatulla versiolla. Salsan voi tehdä itse tai ostaa mieluista purkista. Jos haluat freshin makuista, tee se itse. On helppoa ja nopeaa ja voi säädellä makua helposti omaan makuun sopivaksi.

PS. Unohdin kuvista avokadon. Toimii toki ilmankin, mutta pyöristää mukavasti makua ja antaa vastapainoa tulisuudelle.

HUOM! Tortillat tekee helposti itse (linkki reseptissä), mutta kauppoihin on tullut varsin hyviä maissitortilloja, jotka on tehty masa harina -jauhoista. Mukana on toki säilöntäaineitakin.

Mustapapu-maissitaco


4 hlölle

tortilloja (resepti)

Täyte:
300 g mustapapuja
200 g pakastemaissia (tai 2 kypsän tähkän jyvät)
1-3 Chipotle-chilejä adobo-kastikkeessa (kaupan tölkki)
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 dl salsaa (resepti)
sitruunaa tai limeä
kasviöljyä

Viimeistelyyn:
avokadoa
korianteria
jalapeñoa

OHJE: Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle hiukan öljyä. Lisää mukaan valkosipuli ja kuullota minuutti. Lisää sekaa pavut, maissi ja chilit. Anna seoksen hautua hiljalleen n. 8 min välillä sekoittaen. Sekoita mukaan salsa ja anna pöhistä vielä muutama minuutti. Säädä maku kohdilleen tulisuuden ja suolaisuuden osalta. Purista päälle sitruunaa tai limeä.

Annostele täytettä tortillan päälle. Lisää höysteeksi avokadoa ja korianteria. Nauti vaikkapa jääkylmän lager-oluen kera.

Annostellaan täytettä tacotortillalle. Höystetään avokadolla, salsalla, korianterilla, jalapeñolla ja kevätsipulilla.

Lisää aiheesta:

Panissa - runsaan täyteläinen papu-salamirisotto PiemontestaKung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistäNopea ja supermaukas papu-salamipastaSaag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Lomo Saltado - Perun kansallisruoka grillin kauttaPaella seitan-chorizolla ja katkaravuilla
tacovegaanireseptimustapapumaissimeksikolainensalsavegaaninenkasvisruokakasvisruokaresepti

Tuoreimmat aiheesta

taco
  • 12.09.201915:10
    chili

    Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

  • 11.11.201816:01
    carnitas

    Carnitas - nyhtöpossua kolakastikkeessa

  • 02.10.201820:18
    kalataco

    Kalataco karhunvadelmasalsalla ja pikkelöidyllä punakaalilla

  • 19.08.201820:24
    resepti

    Carne Asada -tacot Pico de Gallo -kastikkeella ja grillattu flat iron steak

  • 07.08.201819:09
    resepti

    Kalatacot habanero-salsalla