Taco on loistavan monikäyttöinen ruokalaji. Sinne voi piilottaa tähteet, sen voi hifistellä ja sen voi tehdä aitoon katuruokakulttuurin tyyliin, yksinkertaisesti. Se voi olla pitkään haudutetun lihan juhlaa tai kuten tässä, vegaaninen riemuvoitto.
Olennaista tacon täyttämisessä ovat ainesten suhteet. Kaikelle tulee löytyä balanssi. Loppupeleissä se löytyy vasta tacoa kootessa, mutta asioita toki auttaa, kun täytteen ainesosat ovat aluksi kunnolla mietittyjä ja tehtyjä.
Tässä vegaanisessa tacossa makua voi säädellä varsin helposti chipotle-chilien määrällä (löytyy varmimmin Prisma-Citymarket -akselilta). Ne tulevat ihan kaupan purkista, koska raaka-aineita on näillä leveysasteilla turha etsiä kaupoista. Muutenkin tämä taco on kokkailussani poikkeus, koska puolet kamasta tulee purkista tai pussista. Pakastemaissin voi kernaasti korvata itse keitetyllä tai grillatulla versiolla. Salsan voi tehdä itse tai ostaa mieluista purkista. Jos haluat freshin makuista, tee se itse. On helppoa ja nopeaa ja voi säädellä makua helposti omaan makuun sopivaksi.
PS. Unohdin kuvista avokadon. Toimii toki ilmankin, mutta pyöristää mukavasti makua ja antaa vastapainoa tulisuudelle.
HUOM! Tortillat tekee helposti itse (linkki reseptissä), mutta kauppoihin on tullut varsin hyviä maissitortilloja, jotka on tehty masa harina -jauhoista. Mukana on toki säilöntäaineitakin.
Mustapapu-maissitaco