Vegaaninen mustapapu-maissitaco

Taco on loistavan monikäyttöinen ruokalaji. Sinne voi piilottaa tähteet, sen voi hifistellä ja sen voi tehdä aitoon katuruokakulttuurin tyyliin, yksinkertaisesti. Se voi olla pitkään haudutetun lihan juhlaa tai kuten tässä, vegaaninen riemuvoitto.

Olennaista tacon täyttämisessä ovat ainesten suhteet. Kaikelle tulee löytyä balanssi. Loppupeleissä se löytyy vasta tacoa kootessa, mutta asioita toki auttaa, kun täytteen ainesosat ovat aluksi kunnolla mietittyjä ja tehtyjä.

Tässä vegaanisessa tacossa makua voi säädellä varsin helposti chipotle-chilien määrällä (löytyy varmimmin Prisma-Citymarket -akselilta). Ne tulevat ihan kaupan purkista, koska raaka-aineita on näillä leveysasteilla turha etsiä kaupoista. Muutenkin tämä taco on kokkailussani poikkeus, koska puolet kamasta tulee purkista tai pussista. Pakastemaissin voi kernaasti korvata itse keitetyllä tai grillatulla versiolla. Salsan voi tehdä itse tai ostaa mieluista purkista. Jos haluat freshin makuista, tee se itse. On helppoa ja nopeaa ja voi säädellä makua helposti omaan makuun sopivaksi.

PS. Unohdin kuvista avokadon. Toimii toki ilmankin, mutta pyöristää mukavasti makua ja antaa vastapainoa tulisuudelle.

HUOM! Tortillat tekee helposti itse (linkki reseptissä), mutta kauppoihin on tullut varsin hyviä maissitortilloja, jotka on tehty masa harina -jauhoista. Mukana on toki säilöntäaineitakin.

Mustapapu-maissitaco
4 hlölle

tortilloja (resepti)

Täyte:
300 g mustapapuja
200 g pakastemaissia (tai 2 kypsän tähkän jyvät)
1-3 Chipotle-chilejä adobo-kastikkeessa (kaupan tölkki)
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 dl salsaa (resepti)
sitruunaa tai limeä
kasviöljyä

Viimeistelyyn:
avokadoa
korianteria
jalapeñoa

OHJE: Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle hiukan öljyä. Lisää mukaan valkosipuli ja kuullota minuutti. Lisää sekaa pavut, maissi ja chilit. Anna seoksen hautua hiljalleen n. 8 min välillä sekoittaen. Sekoita mukaan salsa ja anna pöhistä vielä muutama minuutti. Säädä maku kohdilleen tulisuuden ja suolaisuuden osalta. Purista päälle sitruunaa tai limeä.

Annostele täytettä tortillan päälle. Lisää höysteeksi avokadoa ja korianteria. Nauti vaikkapa jääkylmän lager-oluen kera.

Annostellaan täytettä tacotortillalle. Höystetään avokadolla, salsalla, korianterilla, jalapeñolla ja kevätsipulilla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.