Vauva-palstalla listataan suomalaisten ruokainhokit: "Kamalaa, tunkkaista möhnää"

nainen kala
Shutterstock

Toisen roska on toisen aarre. Sama pätee ruokapöydässä. Siinä missä yksi nauttii raa´asta kalasta, toinen ei voi haistaakaan sitä. Joidenkin inhokkilistaan ei vaikuta maku vaan koostumus.

Vauva.fi -nettipalstalla keskustelu ruokainhokeista käy vilkkaana. Makuja.fi koosti parhat palat suomalaisten ruokainhokeista. Mitä herkkua sinä et voi sietää?

1. Homejuusto

Homejuusto, kuten monet vahvat juustot, jakaa mielipiteet. Illanistujaisissa tarjoiltavan juustolautasen pitkään kypsyneiden juustojen aromit eivät ole kaikkien mieleen, ja homejuusto olikin päätynyt monen inhokkilistalle.

–Kamalaa, tunkkaista möhnää, jota joku friikki on keksinyt yhdistää jopa pipareiden pariksi, sanoo yksi keskustelijoista homejuustosta.

2. Sushi

Länsimaissa trendikkään pikaruoan asemassa oleva sushi ei ole kaikkien mieleen. Sitä verrattiin keskustelussa jopa vanhan kengän makuiseen kääryleeseen.

–Mautonta kylmää riisiä kiedottuna nahkean niljaiseen levään ja mukana esimerkiksi kirjolohta, mutta suolattomana, kauhisteli yksi keskustelija.

3. Suklaa

Herkuista suurimmallakin on vihamiehensä. Joidenkin mielestä suklaa on liian makeaa ja imelää. Pahimmillaan sitä pidetään tunkkaisen makuisena. Yksi ei muista koskaan edes ostaneensa suklaata. Vielä suuremman reaktion aiheuttaa raakasuklaa.

–Kaikki terveellisesti elävät ihmiset hehkuttavat aina sitä, miten pystyvät taltuttamaan sen kerran vuosikymmenessä iskevän makeannälkänsä jollain raakasuklaapalalla tai kitkerimmällä mahdollisella tummasuklaalla. Haistakaa homeitiötee, sanoo yksi keskustelijoista ja lupaa itse tuhota Marabou Oreo suklaalevyn kerta heitolla.

4. Makaronilaatikko

Yksi keskustelijoista muistelee ex-miehensä sanoneen, että kaikki kunnon ihmiset pitävät makaronilaatikosta. Uskomuksesta huolimatta suomalaiseen ruokapöytään pitkään kuulunut arkiherkku ei maistu kaikille.

–Tylsyyden multihuipentuma, on yhden kuvaus.

Makaronilaatikkoa pidetään liian harmaana ruokana, josta puuttuu värin lisäksi maku ja ravintoarvot.

5. Liha

Puolikypsä, vähän verinen pihvi on monelle unelmien täyttymys. Ei kuitenkaan kaikille. 

–Naudan sisäfilee maistuu minun suussani yksinkertaisesti siltä, miltä lehmä haisee. Syön kyllä hyvällä ruokahalulla huonompaa naudanlihaa, mutta hieno ja kallis sisäfilee maistuu pahalta. Mediumiksi jätetyn pihvin verenmaku ällöttää. Yleensä tilaankin ravintolassa jotain muuta, koska on ihan jäätävän noloa tilata sitä kypsää pihviä, kun se kuuluisi syödä mediumina.

6. Peruna

Suomalaisesta ruokapöydästä löytyy aina suomalaista perusruokaa, perunaa. Yksi keskustelija kauhistelee sukujuhlia, joissa perunaa on yllin kyllin tarjolla. Toiset ovat lapsuudessaan syöneet niin paljon pottua, että eivät itse aikuisina ole perunoita enää ostaneetkaan. Varsinkaan, jos mieleen ovat painuneet koulussa tarjoillut, kuuluisat kumiperunat.

– Ne on verovaroilla maksettu, eikä kaikissa maissa ole ilmaista kouluruokaa. Olisit kiitollinen, kirjoittaa yksi keskustelija sarkastisesti tuntemuksistaan.

Inhokkilistalle ovat päässeet myös ällöttävän makuiset ranskalaiset, uuniperunat, joissa ei koskaan ole tarpeeksi täytettä, ja sour cream & onion -perunalastut, jotka keskustelun perusteella haisevat hielle.

Osansa saivat myös tulinen ruoka, joka itkettää, ruumiinosia muistuttavat sienet, inhottavan hiilihappoinen Coca-Cola ja konjakki, vaikkei sitä varsinaisesti ruoka-aineeksi laskettukaan.

Lähde: Vauva.fi

***


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja