Vasikkarullat sisilialaisittain

Mehevät, maukkaat ja melko nopeat vasikkarullat, jotka onnistuvat hyvin myös porsaasta tai naudasta.

Vasikka on Suomessa käsittämättömän harvinainen näky lihatiskissä. Kotimainen vasikka vieläkin harvinaisempi. Yleensä ovat Hollannista. Italiassa vasikka tuntuu olevan aikuiseksi kasvanutta nautaa yleisempi. Nähtyäni leppäveteläisessä, loistavassa Tiituspohjan Palvarin lihaliikkeen tiskissä kotimaista, nappasin heti mukaan 1,5-kiloisen vasikanpaistin. Sitä sitten syötiinkin urakalla.

Paistia riitti lopulta kahdelle syöjälle neljään ruokaan ja meni vähän pakkaseenkin. Nautimme koko paistin leikkeinä ja alkuun aina pastaa tai risottoa. Koin neljäntenä päivänä jo naapureiden takia huonoa omatuntoa nuijan paukutuksesta.

Nämä maukkaat, sisilialaishenkiset vasikkarullat syntyvät varsin helposti ja ovat myös loistavaa grillattavaa.

Vasikkarullat sisilialaisittain
4 hlölle
8 siivua vasikanpaistia
0,5 dl sulttaanirusinoita, tunnin liotettuna
muutaman rosmariinioksan lehdet hienonnettuna
2,5 dl pecorinoa raastettuna
0,5 dl pinjansiemeniä, kevyesti paahdettuna
2 punttia lehtipersiljaa, hienonnettuna
3/4 dl pankojauhoja (tai 1,5 dl tuoretta, hienoksi revittyä vaaleaa leipää)
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sitruunalohkoja
hammastikkuja

OHJE: Jos grillaat, laita grilli kuumenemaan. Nuiji vasikkasiivut ohuiksi. Sekoita kulhossa yhteen pankojauhot, pecorino, persilja- ja rosmariinisilppu, pinjansiemenet sekä hienonnetut sulttaanirusinat. Mausta vasikkasiivut suolalla ja pippurilla.

Levitä täyte tasaisesti leikkeiden päälle. Rullaa leikkeet ja pistä kiinni hammastikuilla. Mausta pinta vielä suolalla ja pippurilla. Voitele oliiviöljyllä. Paista grillipannulla, pannulla tai grillissä noin 3-4 min per puoli. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!