Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikkarullat sisilialaisittain

Julkaistu 07.05.2017 20:41

Mehevät, maukkaat ja melko nopeat vasikkarullat, jotka onnistuvat hyvin myös porsaasta tai naudasta.

Vasikka on Suomessa käsittämättömän harvinainen näky lihatiskissä. Kotimainen vasikka vieläkin harvinaisempi. Yleensä ovat Hollannista. Italiassa vasikka tuntuu olevan aikuiseksi kasvanutta nautaa yleisempi. Nähtyäni leppäveteläisessä, loistavassa Tiituspohjan Palvarin lihaliikkeen tiskissä kotimaista, nappasin heti mukaan 1,5-kiloisen vasikanpaistin. Sitä sitten syötiinkin urakalla.

Paistia riitti lopulta kahdelle syöjälle neljään ruokaan ja meni vähän pakkaseenkin. Nautimme koko paistin leikkeinä ja alkuun aina pastaa tai risottoa. Koin neljäntenä päivänä jo naapureiden takia huonoa omatuntoa nuijan paukutuksesta.

Nämä maukkaat, sisilialaishenkiset vasikkarullat syntyvät varsin helposti ja ovat myös loistavaa grillattavaa.

Vasikkarullat sisilialaisittain
4 hlölle
8 siivua vasikanpaistia
0,5 dl sulttaanirusinoita, tunnin liotettuna
muutaman rosmariinioksan lehdet hienonnettuna
2,5 dl pecorinoa raastettuna
0,5 dl pinjansiemeniä, kevyesti paahdettuna
2 punttia lehtipersiljaa, hienonnettuna
3/4 dl pankojauhoja (tai 1,5 dl tuoretta, hienoksi revittyä vaaleaa leipää)
0,5 dl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sitruunalohkoja
hammastikkuja

OHJE: Jos grillaat, laita grilli kuumenemaan. Nuiji vasikkasiivut ohuiksi. Sekoita kulhossa yhteen pankojauhot, pecorino, persilja- ja rosmariinisilppu, pinjansiemenet sekä hienonnetut sulttaanirusinat. Mausta vasikkasiivut suolalla ja pippurilla.

Levitä täyte tasaisesti leikkeiden päälle. Rullaa leikkeet ja pistä kiinni hammastikuilla. Mausta pinta vielä suolalla ja pippurilla. Voitele oliiviöljyllä. Paista grillipannulla, pannulla tai grillissä noin 3-4 min per puoli. Tarjoile sitruunalohkojen kera.


Lisää aiheesta:

Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinenLihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatGrillattu porsaan poski ja pluma paprikapyreen ja yrttivinegretin keraVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläPollo alla Romana - kanaa roomalaisittain
vasikkaliharuokaliharullaitalialainengrillaus

Tuoreimmat aiheesta

vasikka
  • 02.01.201922:07
    lihapulla

    Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

  • 26.12.201812:33
    cannelloni

    Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella

  • 03.09.201717:17
    Wiener Schnitzel

    Wiener Schnitzel - se AITO resepti

  • 11.05.201720:16
    resepti

    Vasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessa

  • 14.12.201617:10
    alkuruoka

    Vitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesilla