Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikkaa pizzaiola eli pizzamestarin tapaan

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 12.04.2013 06:30

Kun pizzamestari vaihtaa pihviin, käyttää hän kastikkeena sitä, minkä parhaiten osaa, pizzakastiketta. Tässä simppeli ja herkullinen italialainen klassikkoruoka arkeen ja vähän fiinimpäänkin syömiseen. Parhaimmillaan se on vasikkaa, mutta toki nauta ja vaikka possukin sopii. Italiaano vetelee lihan pelkän soosin kera, mutta kylkeen sopii myös pasta, risotto ja polenta. Tai vaikkapa paistettuja vihreitä kasviksia. 

Vasikkaa pizzaiola

4 henkilölle

4 kpl 150 g ohueksi nuijittua vasikanleikettä (ulkofileetä tai paistia)

4 rkl oliiviöljyä

1 tlk tomaattimurskaa

4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl valkoviiniä

1 tl oreganoa

1 tl sokeria tai hunajaa

pieni ripaus chilirouhetta

suolaa

mustapippuria

tuoretta persiljaa tai basilikaa, koristeeksi

Kuumenna kattila keskilämmölle ja lorauta sille puolet öljystä. Kuullota pieni hetki valkosipulia ja chilirouhetta. Lisää tomaattimurska, sokeri ja oregano. Anna hautua 15 min. Mausta lopussa suolalla ja pippurilla.

Mausta liha suolalla ja pippurilla. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lorauta sille öljyä. Paista lihaan pinnat kiinni ja kaunis väri. Pienennä lämpöä ja kaada valkkari mukaan. Anna hautua ja haihtua pari minuuttia. Kaada kastike päälle. Anna hautua vielä hetki. Laita tarjolle ja ripottele päälle persiljaa ja/tai basilikaa.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleLihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pastaLihamureke italialaisittain(Vähän niin kuin) StroganoffHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
fileeitalialainenliharuokareseptitomaattikastikevasikanfileevasikka

Tuoreimmat aiheesta

filee
  • 03.11.201621:52
    kuorrutettu

    Maapähkinä-chilikuorrutettu naudanfilee

  • 20.11.201220:55
    lapa

    Härkää x 2, bataattia ja timjamikastiketta