Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella

Julkaistu 26.12.2018 12:33

Löysin loistavan cannelloni-reseptin, jossa pastatuubit täytetään lihatäytteellä ja kuorrutetaan anjoviksella maustetulla valkokastikkeella. Upea, runsasmakuinen talviruoka!

Vasikanliha on Suomessa niin harvinaista herkkua, että tuppaan ostamaan sitä melkein aina, kun sitä osuu lihatiskillä kohdalle. Tällä kertaa ostin vasikan jauhelihaa, josta kokkasin parikin ruokaa. Lihapullien resepti seuraa myöhemmin.

VINKKI! Lihan ei tarvitse olla vasikkaa. Sika-nauta -jauheliha toimii yhtä lailla.

Vasikka-cannellonit anjovis-valkokastikkeella
6-8 hlölle

250 g cannelloneja
600 g jauhelihaa (vasikkaa tai sika-nautaa)
2 varsiselleriä, hienonnettuna
1 sipuli, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
kourallinen salvianlehtiä, hienonnettuna
3 laakerinlehteä
3 pekoniviipaletta, hienonnettuna
400 g tomaattimurskaa
2,5 dl maitoa
1 sitruunan kuori, raastettuna (keltainen pinta)
0,5 muskottipähkinä raastettuna
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Valkokastike
4 dl crème fraîchea
2 anjovisfileetä
1 keltuainen
120 g parmesaania, raastettuna

Lorauta isolle paistinpannulle hiukan öljyä ja paista matalalla lämmöllä varsiselleriä, sipulia, porkkanaa, valkosipulia ja salviaa noin 10 min. Mausta kevyesti suolalla. Siirrä seos lautaselle ja pyyhi pannu.

Lämmitä pannu kuumaksi ja lisää pohjalle hiukan öljyä. Ruskista jauheliha ja pekoni. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää mukaan vihannesseos. Kaada sekaan tomaattimurska. Lisää maito, sitruunankuori ja muskotti (lisää muskotti osissa ja maista välillä, ettei mene liikaa). Kiehauta ja laske lämpöä. Anna poreilla hissukseen 1 h.

Lämmitä uuni 180 °C. Sekoita yhteen valkokastikkeen ainekset (parmesaanista vain puolet). Maista ja mausta.

Voitele uunivuoka kevyesti öljyllä tai voilla. Täytä cannellonit lihaseoksella ja asettele tuubit vierekkäin vuokaan.

Levitä valkokastike cannellonien päälle. Peitä vuoka foliolla ja laita uuniin 15 minuutiksi. Ota folio pois ja ripottele pinnalle loput parmesaanista. Laita takaisin uuniin 15 minuutiksi tai kunnes pasta on kypsää.

Lisää aiheesta:

Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelleLihapullat osa 21 - ParmesaanikanapullatLihapullat osa 20 - Klassinen lihapullapastaKana-Alfredo -lasagnerullat - juustonrakastajan unelmaLihapullien ja spagetin syöminen mullistui juuri – huikea nettihitti!Lihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessa
cannellonipastapastavuokareseptiitalialainenvasikkajauhelihavalkokastikeanjovisuuniruoka